Kooperační střílečka plná nebezpečných nakažených Back 4 Blood od tvůrců proslulého titulu Left 4 Dead přichází s dalším trailerem, ve kterém se vývojáři podívali na zoubek nové karetní rogue-like mechanice. Ta by vám měla zaručit, že každá vaše hra bude zcela odlišná a nabídne novou výzvu, kterou bude třeba pokořit.

Než se ke hře jako takové dostaneme, to bude sice ještě nějakou dobu trvat, jelikož byla odložena na letošní podzim, přesněji na 12. 10., ale i tak je skvělé, že vývojáři z Turtle Rock Studios přichází s novými informacemi.

Tento nový karetní systém je řízen umělou inteligencí, která vystupuje pod jménem Game Director, a bude ovlivňovat úplně vše. Od počtu nepřátel, jejich mutací až po to, jakým směrem se bude vyvíjet specializace vašeho týmu. Game Director sleduje, jak si při hraní počínáte a podle toho následně sestavuje svět kolem vás.

Ještě před tím, než se pustíte do hraní, Game Director vyloží kombinaci prohnilých karet, které budou následně ovlivňovat nepřátele, výzvy, na které narazíte, a jednotlivé speciální mutace. Není to ale pouze Game Director, který bude mít možnost zahrát karty, jelikož řada přijde i na vás.

Když budete na řadě, dostanete k dispozici několik karet ze svého balíčku, který jste si buďto postavili sami nebo jste si vybrali jeden z předpřipravených, a následně můžete některé z nich zahrát. To, jaké karty zahrajete ovlivní vaše jednotlivé schopnosti a statistiky.

Back 4 Blood nabídne značné množství odlišných karet, takže je jen a jen na vás, jakým směrem se bude vaše postava vyvíjet. Pokud raději držíte své kumpány na živu, můžete si do balíčku dát karty zaměřené na léčení. Preferujete-li hrátky s ohněm, stačí naházet do balíčku karty zaměřené na mohutné exploze a sžírající plameny. A v případě, že se radši střetnete s nepřáteli tváří v tvář, šoupněte si tam nějaké karty umožňující rozsekat na kousky i ty nejodolnější infikované. Na své si přijde snad úplně každý.

Navíc karty, stejně jako skiny, půjde získávat bez dodatečného utrácení. V průběhu hraní na vás vždy čekají různé cíle a volitelné výzvy, za jejichž splnění následně dostanete supply points, vesměs takovou herní měnu, za niž si budete kupovat jednotlivé karty a skiny.

Přečtěte si také: Brutální střílečka Necromunda: Hired Gun ze světa Warhammeru v novém traileru

Studio Turtle Rock také slibuje, že ve hře nenajdeme žádné karty, které by šlo kupovat za reálné peníze, tedy až na některé, které se objeví po spuštění hry v rámci dalšího obsahu. Vůbec se ale nemusíte bát, že by nedošlo na přidávání karet, které by nešlo získat bez utrácení.

Back 4 Blood vyjde letos 12. 10. na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC (Steam, Epic Games Store).