K oznámení spirituálního nástupce zombie série Left 4 Dead, Back 4 Blood, od studia Turtle Rock Studios došlo už v březnu/marci loňského roku. Po necelých dvou letech konečně máme možnost hru vidět v akci.

Už na první pohled je vidět, že se od slavné série Left 4 Dead moc lišit nebude. Jak se očekávalo, čtyři hráči pochodují relativně lineární mapou a kosí během toho hordy zombíků - těch normálních i těch speciálních.

Samozřejmostí je možnost hraní sólo a/nebo až se třemi parťáky ovládanými umělou inteligencí nebo živými hráči, přičemž chybět nemá ani PvP multiplayer pro osm hráčů ve stejném duchu jako Versus z již zmíněného Left 4 Dead.

Příběh [hry] se odehrává po katastrofálním vypuknutí nákazy, kde byla většina lidstva zabita nebo infikována Devil Wormem. Utuženi nemyslitelnými událostmi a povzbuzeni k boji pro zbytek lidstva se skupina apokalyptických veteránů s názvem Cleaners vydávají vstříc proti infikovaným známým jako Ridden, aby získali zpět svůj svět,“ láká oficiální web.

Vydání hry je aktuálně naplánováno na 22. 6. 2021 pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Od 17. 12. do 21. 12. by mělo proběhnout uzavřené alfa testování; v den spuštění alfy se také dočkáme nových informací a gameplay záběrů.