Pokud jste fanoušci studia Turtle Rock, tak vám určitě neunikla připravovaná kooperativní hra Back 4 Blood, která si před měsícem prošla otevřeným beta testem. Mimo střílení hord zombie se dle slov vývojáře můžeme těšit na skvělý příběh a na dialogy, které se budou měnit dle toho, jaké postavy aktuálně máte v týmu.

Ve hře najdeme celkem 8 hratelných postav, každá se svým vlastním příběhem a motivací k boji proti nemrtvým. Na výpravy budeme chodit ve skupinách po čtyřech a na předem nachystaných místech se budou spouštět jednotlivé rozhovory. Dle slov Simona Mackenzieho (hlavní scénárista) hra počítá s počtem zombie okolo, vzdáleností k dalšímu záchytnému bodu a aktuálně zvolenými postavami a dle těchto informací vybírá, jaké dialogy se spustí.

Simon uvedl, že pokud máte v týmu Hoffmana a půjdete plnit určitý úkol, tak se může více otevřít a vy se dozvíte něco z jeho příběhu. Naopak, pokud na ten samý úkol půjdete bez něj, tak to budou ostatní postavy reflektovat a například si položí otázku, proč s nimi nešel, když ho výpravy tímto směrem vždy zajímaly.

Back 4 Blood má kanonický příběh, který budou hráči sledovat prostřednictvím filmečků. V nich se dozvíme více o pozadí celého příběhu. Ve filmečcích budou vystupovat jednotlivé postavy. Z toho důvodu musel Mackenzie napsat příběh osmi hrdinů.

Kampaň se zaměřuje na několik misí. V nich Cleaners cestují z jednoho úkrytu do druhého, mezi jednotlivými úkryty je armáda nakažených. Těm se v Back 4 Blood říká Riddenové.

Pokud vás zajímá nejen příběh (o něm je trailer úplně nahoře), tak si budete muset počkat na to, až hra 12. 10. vyjde na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X a PC. Ve stejný den bude Back 4 Blood dostupné v předplatném Xbox Game Pass.