Pokud jste si říkali, že Overwatch 2 budete ignorovat a zůstanete u prvního dílu, máme pro vás špatnou zprávu. Ukázalo se, že až v říjnu chystané pokračování vyjde, rovnou nahradí původní Overwatch. Tím se tato dnes již sedm let stará hra na hrdiny stane nehratelnou.

Původně to ale v Blizzardu měli vymyšlené jinak. Overwatch 2 měla být plnohodnotná hra za plnou cenu a oba tituly měly existovat vedle sebe. Na konci roku 2019 oficiální sociální sítě Overwatch tvrdily, že hráči Overwatch 1 budou moci hrát s hráči Overwatch 2 na stejných mapách.

Do důchodu se dostane nejen Overwatch, ale také týmové zápasy šest na šest, které budou nahrazeny ve prospěch nových zápasů pět na pět. O nich vývojáři tvrdí, že jsou dynamičtější a lepší. Alespoň se do Overwatch 2 přenesou všechny vaše pokroky.

Overwatch 2 bude v předběžném přístupu spuštěno 4. 10. letošního roku pro PC, PS4, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Bude zdarma na všech platformách.

„Termín Early Access používáme proto, abychom naznačili, že se jedná pouze o začátek mnoha nových věcí, které do hry přicházejí,“ uvedl šéf vývoje Aaron Keller.

„Spouštíme hru s novými hrdiny, mapami a funkcemi, ale ještě více jich bude přicházet sezónně – každých devět týdnů. Nedávno jsme vydali roadmapu s podrobným popisem části tohoto obsahu: v 1. a 2. sezóně přijde nový hrdina a ve 2. sezóně nová mapa. Kromě toho budou v rámci živé služby do hry uvolněny větší části hry, které byly vždy součástí vize Overwatch 2, včetně spuštění PvE kampaně v příštím roce.“