Avatar od režiséra Jamese Camerona se pomalu, ale jistě vrací do veřejného povědomí. Na konci roku vstoupí do kin první ze čtyř chystaných pokračování původního filmu z roku 2009 a Ubisoft na letošní rok připravuje hru Avatar: Frontiers of Pandora, na níž pracují tvůrci The Division ze studia Massive Entertainment. Nově navíc došlo k oznámení další hry, tentokrát se však jedná o čistě mobilní titul.

Projekt Avatar: Reckoning připravuje čínské studio Archosaur Games a na jeho vzniku se podílí také Lightstorm Entertainment, Disney, vydavatel Level Infinite a samozřejmě Tencent. Hra slibuje MMORPG zasazené do dosud neviděných regionů planety Pandora, kde se setkáme s novými klany Na'vi, které opět bojují za obranu jejich domova. I tentokrát bude možné bojovat proti lidské frakci RDA, které jde o vytěžení místních zdrojů, a chybět nemají ani různí exotičtí tvorové.

Počítá se také s možností zvyšování úrovně našich vlastních avatarů, na něž čekají singleplayerové příběhové mise, kooperativní scénáře i PvP módy. Tvůrci lákají i na inovativní soubojový systém přizpůsobený dotykovým displejům a skvělou grafiku, o níž se postará engine Unreal 4.

Avatar: Reckoning vyjde někdy během letošního roku a k dostání bude ve verzi pro iOS i Android. Zatím bohužel nejsou k dispozici žádné záběry z hraní, alespoň tu ale máme první propagační obrázek.