Nejen v návaznosti na covidovou éru jsou odklady v herním průmyslu denním chlebem. Týká se to i Ubisoftu, který v rámci nejnovější finanční zprávy oznámil, že open-world akční adventura Avatar: Frontiers of Pandora, na níž pracují tvůrci The Division ze studia Massive Entertainment, nevyjde v období od od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2023, jak se dosud předpokládalo.

Na Pandoru se podle nejnovějších informací podíváme až v průběhu fiskálního roku 2023 až 2024, což znamená období od 1. 4. 2023 do 30. 6. 2024. O odkladu informoval například server Gamespot, podle něhož Ubisoft odložil na stejný termín také menší, dosud neoznámený prémiový titul. Aktuálně tedy můžeme pouze spekulovat o tom, jaký projekt to asi může být.

Důvodem odkladu jsou podle Ubisoftu stávající omezení v rámci herního průmyslu, stejně jako snahy vytvořit a udržet co nejlepší podmínky pro zaměstnance. Také jsme byli ujištěni, že se vývojáři z nového herního Avatara nadále snaží udělat co nejmodernější zážitek, který naplno využije next-gen technologie. S ohledem na několik chystaných filmů od režiséra Jamese Camerona pak nepřekvapí, že Ubisoft vnímá Avatara jako globální značku, která je velkou příležitostí na více let. První z připravovaných snímků, Avatar: The Way of Water, se v kinech objeví letos v prosinci/decembri.

Nezapomínejme také na to, že Massive Entertainment připravuje kromě nového herního Avatara i dosud nepřiblíženou akční adventuru ze světa Star Wars. O ní aktuálně Ubisoft nijak nehovoří, což společně s nejnovějším odkladem nejspíš znamená, že si na hru ještě nějakou dobu počkáme. A jak známe Ubisoft, nejspíš ji také potká pár odkladů, až se konečně dočkáme jejího plnohodnotného odhalení.