Osobně jsem potvrzení vývoje Iron Mana od autorů Dead Space očekával až po vydání nadcházejícího remaku. Studio Motive si ale pospíšilo a dnes v podvečer potvrdilo dřívější spekulace, že ve spolupráci s Marvel Entertainment skutečně chystá nový příběh Iron Mana. Dříve tihle vývojáři vytvořili Star Wars: Squadrons a ve spolupráci s DICE ještě Star Wars: Battlefront 2.

Půjde o zcela novou akční adventuru z pohledu třetí osoby pro jednoho hráče. Jak se dalo očekávat, nachází se v rané fázi vývoje, který vede Olivier Proulx. Ten předtím pracoval mimo jiné na Marvel's Guardians of the Galaxy. Takže vydání je ještě daleko.

Těšit se máme na vlastní příběh, jenž čerpá z bohaté historie Iron Mana. Zachytit má složitost, charisma a tvůrčí genialitu Tonyho Starka a má umožnit hráčům poznat, jaké to je být Iron Manem.

Iron Man se ve videoherním světě moc neohřál, v roce 2008 vyšla příšerná hra dle původního filmu MCU a v létě 2020 přišla Sony s Iron Man VR od studia Camouflaj. To sice nebyla špatná zábava (naše recenze), ovšem byla určena výhradně pro PlayStation VR.

Než se podíváme na to, co jednotlivé strany o tomto projektu říkají, tak je nutné uvést ještě jednu věc. Společnost Electronic Arts navázala s Marvelem širší spolupráci a Iron Man je první z několika nových her, na nichž budou týmy vydavatele pracovat na základě známých licencí. Spekuluje se, že dalším projektem je Black Panther. O ten se má postarat nové studio pod vedením Kevina Stephense, bývalého šéfa Monolith Productions, kde dohlížel na vývoj Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War. Dle novináře Jeffa Grubba si ale nejprve máme zahrát za Iron Mana a až potom za Black Panthera.

Také stojí za to připomenout akční adventuru s Kapitánem Amerikou a Black Pantherem od Amy Hennig. Bývalá scenáristka Uncharted na titulu zasazeném do období druhé světové války pracuje ve Skydance Media.

A potom je taky ještě Spider-Man 2 a Wolverine od Insomniac Games. Takže se rozhodně mají fanoušci Marvelu nač těšit. Jak vidno, úspěch prvního Spider-Mana z roku 2018 (PS4) od Insomniac Games a Sony nakopl Marvel.

„Je mi ctí a výsadou mít možnost vytvořit videohru podle jednoho z nejikoničtějších superhrdinů. Máme skvělou příležitost vytvořit nový a jedinečný příběh, který můžeme nazývat svým vlastním. Marvel nás vybízí, abychom vytvořili něco neotřelého. Máme velkou volnost, což je pro tým velmi zajímavé,“ prohlásil výkonný producent Olivier Proulx z Motive Studios.

„Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s talentovaným týmem z Motive Studios a přivést k životu jejich originální vizi jedné z nejdůležitějších, nejmocnějších a nejoblíbenějších postav Marvelu. Jejich zkušenosti s vytvářením proslulých světů a napínavých her – v kombinaci s jejich opravdovou vášní pro ikonu v brnění – budou hnacím motorem naší snahy o vytvoření milostného dopisu legendárnímu hrdinovi v podobě ultimátní videohry Iron Man,“ řekl Bill Rosemann, viceprezident a kreativní ředitel Marvel Games.