Videoherní gigant se dostal do zajímavé situace. Společnost Activision musí bojovat za název Warzone a žaluje autory prohlížečové strategie Warzone.com, která je variací na populární deskovou hru Risk. Od federálního soudu v Los Angeles chce Activision potvrzení, že Call of Duty Warzone neporušuje ochrannou známku vlastněnou společností Warzone.com LLC.

Tvůrci stojící za malou hrou měli údajně pohrozit Activisionu žalobou a vysokými náhradami škod za porušení ochranné známky.

Přečtěte si také: Jak zábavné je Call of Duty: Warzone Mobile?

Randy Ficker, vývojář hry Warzone.com, uvedl, že vydání Call of Duty Warzone způsobilo „značný zmatek“ uživatelů a mělo „velký dopad“ na jeho podnikání, uvádí Reuters.

Activision na druhou stranu tvrdí, že Call of Duty Warzone se od druhé nízkorozpočtové a specializované deskové hry výrazně liší. Podle nich je nepředstavitelné, že by někdo mohl tyto dva produkty zaměnit.

Spor měl začít v říjnu/októbri minulého roku poté, co v létě Activision požádal o registraci ochranných známek Call of Duty Warzone a Warzone u amerického patentového úřadu.