Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Football Manager 2021 vyjde koncem letošního roku, ale bude to o něco později, než je obvyklé datum. Vývojáři se museli popasovat s problémy, které zapříčinila globální pandemie koronaviru COVID-19. Football Manager většinou vychází v listopadu, nyní bychom ho tedy měli očekávat v prosinci.

- Koncem měsíce zmizí z Xbox Game Pass několik zajímavých her, včetně českého Kingdom Come Deliverance a Devil May Cry 5. Dále Space Hulk: Tactics, Yoku’s Island Express a Where The Water Tastes Like Wine.

Přečtěte si také: Kalendář hráče: Nejzajímavější hry srpna

- Polské studio People Can Fly, které je podepsáno za hrami jako Painkiller, Gears of War, Bulletstorm a Fortnite: Save the World, mimo střílečky Outriders chystá akční adventuru pro PC, PS5, Xbox Series X a streamovací platformy. Má jít o průkopnický titul s novým směrem. Hlavním vývoj má na starost pobočka v New Yorku, která byla založena v minulém roce.

- Původní Spintires od Oovee Games na sebe upozornilo dodatečným balíčkem SHERP Ural Challenge za 3,49 euro. DLC přenáší výzvu na Ural, kde budete řídit speciální 4X4 ATV.

- Microsoft Flight Simulator koncem roku obdrží aktualizaci s podporou virtuální reality. Vše začne s příchodem headsetu HP Reverb G2 a podpora se postupně rozšíří na další VR zařízení.

- Hra The Sims 4 na všech platformách překonala 30 milionů hráčů. Samotné EA se v tomto roce velmi daří, když čisté rezervy vzrostly meziročně o 17 %, hlavně díky mikrotransakcím.

- Survival Grounded od tvůrců Fallout: New Vegas a The Outer Worlds ze studia Obsidian zaznamenal milion hráčů za prvních 48 hodin od spuštění v předběžném přístupu na Xbox Game Preview a Steam Early Access. Netradiční survival byl vyvinut třináctičlenným týmem a ve hře hrajete za malého človíčka, který musí přežít na své zahradě u domu plného hmyzu a pavouků.

- Úspěch Grounded jde ruku v ruce s nejprodávanějšími hrami na Steamu za minulý týden. Grounded obsadilo první místo. Následuje Valve Index VR Kit, Destroy All Humans!, Sea of Thieves, Microsoft Flight Simulator, Halo: The Master Chief Collection, PUBG, Red Dead Redemption 2, Satisfactory a Death Stranding.

- Česká naučná hra Attentat 1942 minulý týden vyšla na mobily a tablety. Zatím ale pouze na iOS, brzy bude také pro Android, kde vývojáři bojují s Googlem kvůli nacistickům odkazům, které brání ve vydání na klíčových trzích, včetně Německa. Na App Store je hra za 129 Kč.

- Warframe čeká expanze Heart of Deimos, na všech platformách bude dostupná od 25. 8. a zavede hráče do nového otevřeného světa, jenž se soustředí na Deimos, druhý měsíc Marsu.