First-person akce Atomic Heart si s námi hraje. Všichni očekávali, že nový trailer prozradí, kdy se do retro futuristické verze Sovětského svazu podíváme. Místo toho se na konci videa pomalu vypisuje rok 2022. Kdo čekal konkrétní termín, ten bude zklamán. Vše končí slovem „#######ber“. Předpokládá se, že Atomic Heart dorazí někdy mezi zářím a prosincem pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Hru můžete očekávat také v Game Passu.

Vývojáři se netají inspirací u série BioShock. O tom vypovídá i dnešní příběhový trailer, který nás zavede do rozsáhlého experimentálního zařízení plného robotů a dravých rostlin. V traileru také poprvé slyšíme anglický dabing. Ten zatím není moc působivý, rty jsou synchronizované s jiným jazykem, pravděpodobně s ruštinou. O soundtrack se postaral Mick Gordon, jenž je podepsán jako skladatel Dooma.

Dle tvůrců se ale v první řadě inspirovali sovětskou sci-fi a érou vesmírných objevů v SSSR. Přemýšleli o tom, co by se stalo, kdyby studená válka dopadla jinak.

„Atomic Heart má několik významů a není to jen jádro stroje. Nejde jen o vědecký skok. Jde také o soupeření mezi SSSR a Spojenými státy v té době. Ale víc zatím neprozradíme,“ dodávají autoři pro IGN.

Co se týče konzolí nové generace, tak vzhledem k tomu, že Atomic Heart je dynamická střílečka plná akce, tak na PlayStationu 5 a Xboxu Series X cílí na dynamické 4K. O frekvenci snímků za sekundu zatím nic neprozradili, očekává se 60 fps. Ray tracing chtějí mít na co nejvíce platformách.

VŠEMOCNÁ LÁTKA POLYMER. CO SE VLASTNĚ STALO?

Děj se odehrává v alternativní retro-futuristické verzi SSSR v 50. letech minulého století. Poté, co profesor Sečenov vynalezl Polymer, všemocnou látku schopnou pohánět technologie zítřka, je Sovětský svaz poháněn ke zcela novým výšinám ve vědě, zejména v oblasti robotiky a vývoje umělé inteligence. Hospodářský růst, který následuje po tomto průlomu, upevňuje pozici SSSR jako vedoucí světové velmoci a umožňuje zemi rychle se zotavit po druhé světové válce.

Sečenov oznamuje spuštění neuronové sítě „Kolektiv“ poháněné polymerem – umožní lidem ovládat roboty myslí a okamžitě získat přístup ke světovým znalostem. Jen několik dní před touto velkolepou událostí však dojde k podivnému a děsivému incidentu v objektu č. 3826, rozlehlém, přísně tajném vědeckém zařízení, které stálo u zrodu Polymeru. Zprávy hovoří o tom, že všichni roboti, kteří vědcům pomáhali, náhle začali řádit a celý komplex se změnil v krvavou lázeň. Sečenov vyšle svého chráněnce, majora Sergeje Nečajeva, aby to vyšetřil. Sergej s krycím jménem P-3 je elitní agent KGB a válečný veterán napuštěný nejmodernějšími vojenskými implantáty – ideální muž pro tuto práci.

Když se hráči v tomto šíleném dobrodružství ujmou role Sergeje, odhalí mysl ohromující záhadu stojící za incidentem v zařízení, prozkoumají nebezpečný svět, setkají se s bizarními postavami a utkají se s hordami vzbouřených robotů a mutantů hluboko v podzemním labyrintu sovětských laboratoří. Arzenál zbraní bude obsahovat vylepšitelné střelné zbraně, jako jsou útočné pušky, brokovnice, pistole a experimentální zbraně, a také širokou škálu zbraní pro boj zblízka a polymerovou rukavici, která Sergejovi poskytuje nadlidské schopnosti, jako je telekineze a mrazivý paprsek, a mnoho dalších. Atomic Heart nabídne viscerální, krev pumpující FPS akci v součinnosti s hlubokým a emotivním příběhem.