Na přelomu léta a podzimu minulého roku jsme naposledy slyšeli o sovětské střílečce Atomic Heart, která se svou atmosférou podobá BioShocku. Tvůrci z moskevského studia Mundfish si ale řekli, že je čas nám svůj ambiciózní projekt připomenout. Nejprve pozvali YouTube kanál 4game do kanceláří, aby si Alexei Makarenkov mohl zahrát ranou verzi Atomic Heart. Poté zveřejnili gameplay teaser.

V minutovém gameplay teaseru (úplně nahoře) vidíme sestřih různých ukázek. Prohlédnout si můžeme svět, ve kterém se tahle střílečka bude odehrávat. Potvrzeno je, že se vývojáři inspirovali u klasických first-person stříleček jako je System Shock a původní Prey - ze System Shocku těží i skvělý BioShock. Pro Atomic Heart jsou důležité nejen akční pasáže, ale také budování atmosféry, průzkum lokací a příběh. Díky tomu všemu se podíváme na podivná místa, budeme bojovat proti zvláštním nepřátelům a do rukou se nám postupně dostanou neobvyklé zbraně.

Atomic Heart není first-person střílečkou s RPG prvky, ale ani RPG titulem s prvky střílečky.

Zmíněný Makarenkov poukazuje na to, že tvůrci kladou velký důraz na boj zblízka, současně ale nezapomínají na střelné zbraně a speciální schopnosti ve stylu telekineze, kterou jsme si mohli užít v akční adventuře Control od Remedy Games. Podle redaktora není Atomic Heart first-person střílečkou s RPG prvky, ale ani RPG titulem s prvky střílečky. Už jen z toho důvodu se hodí přirovnání s BioShockem a Prey. Stejně tak se můžeme bavit o Dishonored a trochu prý i o Metru.

Vývojáři nám umožní vylepšovat zbraně a schopnosti, vyrábět různé vybavení a řešit všelijaké hádanky, které nám budou bránit v postupu dál.

V současné době nevíme, kdy Atomic Heart vyjde. Hra je ve vývoji pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Vývojáři by měli stihnout konec letošního roku. Co se příběhu týče, odehrává se v retro-futuristické verzi Sovětského svazu. Hlavním hrdinou je tajný agent KGB s kódovým označením P-3. Naše postava je poslána do tajného zařízení 3826, kde se děje něco divného. P-3 má za úkol přijít na to, proč zařízení přestalo komunikovat. Krátce po příjezdu hrdina zjišťuje, že je místo ovládáno umělou inteligencí. Ta se vzbouřila proti lidem a pravděpodobně stojí i za hrozivým experimentem na lidech.