To, co jsme z first-person střílečky Atomic Heart dosud viděli, tak v mnohých evokuje BioShock. Atmosféra je na videích a screenshotech skutečně podobná. Ostatně, vývojáři ze studia Mundfish se při návrhu hry inspirovali právě touto sérií. Jen nás nezavedou do podvodního města Rapture, případně létajícího města Columbie, ale do retro futuristické verze Sovětského svazu. Hlavním zasazením bude bizarní laboratoř, kterou ovládají nebezpeční roboti.

Část z toho můžeme nasát skrz čtyři nové screenshoty. Ty se nezaměřují na hlavního hrdinu a jeho arzenál, jako tomu bylo dříve, ale představují čtyři různé lokace otevřeného světa. Podíváme se do strašidelného podzemního tunelu s krvavými skvrnami. Máme tady také strašidelnou učebnu, jejíž lavice jsou obsazeny figurínami, a venkovní část, kterou hlídají roboti a drony.

V Atomic Heart se vžijete do zvláštního agenta KGB, jenž musí splnit náročnou misi jménem vlády. Čeká na vás lineární struktura, kde ale vaše rozhodnutí výrazně ovlivní konec příběhu. Tvůrci připravili dva konce.

Titul je ve vývoji pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. V den vydání, které nebylo dosud stanoveno, bude uveden do předplatného Game Pass.