Když zmíním společnost Atari, většina z vás si vybaví zaprášenou herní konzoli z 90. let a slavné hry Pong, Pac-Man, Breakout či Space Invaders. Napadlo vás však někdy, že tato firma může být spojena i s něčím jiným, než je výroba herních konzolí? Nejspíše ano, ale rozhodně to nebyla výstavba hotelů, do níž se chce Atari podle oficiálních informací během tohoto roku pustit.

Síť hotelů s názvem Atari Hotels by měla svým zákazníků nabízet příjemné herní prostředí spojené se značkou Atari, moderní technologie AR a VR, a dokonce i prostory pro pořádání různých esportových událostí. Co se týče samotné realizace projektu, o výstavbu hotelů by se zatím měla starat agentura GSD Group a realitní developer True North Studio. S tím, že první hotel by měl být otevřen koncem tohoto roku ve Phoenixu v Arizoně.

Pokud bude zmiňovaný hotel ve Phoenixu úspěšný, Atari bude pokračovat ve výstavbě dalších v Austinu, Chicagu, Denveru, Las Vegas, San Franciscu, San Jose a Seattlu. Generální ředitel společnosti Fred Chesnais si je úspěchem tohoto nového projektu nejspíše i jistý. Řekl totiž, že „Atari je ikonická globální značka, která rezonuje s lidmi všech věkových skupin, zemí, kultur a etnických skupin a nemůžeme se dočkat, až si naši fanoušci a jejich rodiny užijí tento nový koncept hotelu.“

Na papíře to vypadá rozhodně jako zajímavý nápad. Otázkou však je, jak budou Atari hotely vypadat ve skutečnosti a jestli zvládnou naplnit všechna očekávání. Snad se to koncem tohoto roku opravdu dozvíme. Nebylo by ale lepší, kdyby se Atari soustředilo na herní svět?