Hlavním titulem letošního roku od vydavatelské společnosti Microids je remake cel-shadové střílečky XIII, který spatří světlo světa 10. 11. Na stejné období připravuje Microids návrat několika osvědčených klasik, které nepatří mezi velké tituly, ale kupují si je zejména nenároční hráči.

Pokud mezi ně patříte a jsou vašimi oblíbenými postavičkami Asterix a Obelix, tak 22. 10. se na PC, PS4, Xboxu One a Switchi můžete těšit na Asterix & Obelix XXL Romastered. Jedná se o vylepšenou verzi titulu z roku 2003. Romastered se pochlubí aktuálním grafickým kabátkem, možností přepínat mezi původní hrou a remasterovanými vizuálními efekty, dvojicí herních módů, novou hratelností, novou kamerou a některé animace jsou přepracované od základu. Fanoušky může potěšit, že původní dabing byl zachován.

Přečtěte si také: Remake cel-shadové střílečky XIII vyjde 10. listopadu

Jinak na vás v Asterix & Obelix XXL Romastered čeká dobrodružství Asterixe a Obelixe, kteří se po velkém lovu na kance vracejí do vesnice. Tu ale najdou v plamenech a jejich přátelé zmizeli. U Toutatise! Proradní Římané si nedají pokoj. Naše dvojice v doprovodu psa Idefixe se vydává na cestu, aby našla pohřešované vesničany.

Připravte se na spoustu facek, které rozdáte Římanům, jednoduché hádanky a velké množství humoru, který známe ze seriálových a filmových předloh známých Galů.

Druhou hrou je Who Wants to be a Millionaire? (česky Chcete být milionářem?). Ta zamíří k hráčům 29. 10. na PC, PS4, Xbox One a Switchi. Jak název napovídá, jde o vědomostní hru, v níž musíte odpovědět na 15 otázek. Když nebudete vědět, můžete použít nápovědy jako 50 na 50, zatelefonovat příteli nebo se zeptat publika. Titul se pochlubí novými režimy, které si zahrajete sami nebo s přáteli. Singleplayer je zejména pro děti s pečlivě vybranými otázkami pro jejich věkovou skupinu. Nechybí lokální multiplayer s různým nastavením a také online multiplayer až pro 100 hráčů. To z Milionáře bude menší battle royale.

Agatha Christie: The ABC Murders je adventura, která v roce 2016 vyšla na PC, PS4 a Xbox One. 6. 10. se dostane na Nintendo Switch s novým obsahem. Budete moci vkročit do bot proslulého detektiva Hercula Poirota a vyslýchat podezřelé, hledat stopy a řešit záhady s cílem odhalit tajemnou identitu ABC. Verze pro Switch má nové efekty nasvícení, anti-aliasing filtr, lepší zvuk, přepracovaný gameplay a přizpůsobené uživatelské rozhraní.

27. 10. dorazí remaster The Bluecoats North & South pro PC, PS4, Xbox One a Switch. Jde o strategickou akci kombinující reálný čas a tahy. Původně vyšla na konci 80. let pro Amigu a nyní si na ni mohou zavzpomínat fanoušci na aktuálních platformách a vyzkoušet si ji noví hráči. Užijete si americkou občanskou válku na jedné nebo druhé straně, budete zabírat jednotlivé státy, budovat pevnosti a stavět železnice. Samozřejmostí je vylepšený vizuál a upravená hratelnost.

Professor Rubik’s Brain Fitness se o pozornost přihlásí 12. 11. na PC, PS4, Xboxu One a Switchi s celou řadou mini-her umožňující hráčům trénovat mozek.

Jako další tu máme tři tituly ze série My Universe, které během října a listopadu vyjdou na PC, PS4, Xbox One a Switch. A vše uzavírají My Baby (26. 11. na PC a PS4) a Pet Clinic: Cats & Dogs (prosinec na PC, PS4 a Switch).