Informace o plánované třetí velké expanzi Assassin's Creed Valhalla byly nalezeny v nejnovější aktualizaci hry. Detaily o ději, prostředí, názvu rozšíření a trofejích přinesl leaker a dataminer j0nathan, který se sáze od Ubisoftu věnuje.

Velké příběhové DLC by se mělo jmenovat Dawn of Ragnarök a zavést nás do Svartalfheimu, což je království trpaslíků. Ubisoft dříve ukázal bránu do Muspelheimu. Tím mohl naznačit, že síly této říše napadnou Svartalfheim. Kolem a kolem by tyto události měly posloužit jako příprava pro vlastní verzi Ragnaröku. Zdá se, že konec světa se blíží i v případě Assassin's Creed Valhalla.

Dataminer se zmiňuje také o trofejích/achievementech. K dispozici mají být klasické úspěchy za dokončení území, objevení určitých míst a eliminaci nepřátel. Fanoušci se mohou dle všeho těšit na nové schopnosti hlavního hrdiny (nebo hrdinky). Mělo by jít o krátkou neviditelnost, možnost létat jako havran (jedno z Ódinových symbolických zvířat) a použití teleportačních šípů. Pokud se vám to zdá málo, měly by se přidat ledové síly a schopnost oživovat padlé protivníky.

Podle těchto informací se zdá, že třetí rozšíření Assassin's Creed Valhalla se zaměřuje zejména na mytologickou stránku hry.