Pozornost Ubisoftu v letošním roce bude směřovat k Assassin's Creed Mirage, který se s menší mapou Bagdádu a stealthem, má více zavděčit fanouškům původních dílů. To hlavní ale přijde později. Projekt s kódovým označením Red bude opět velkým akčním RPG s rozsáhlým otevřeným světem. Tentokrát zasazeným do feudálního Japonska, po němž hráči dlouhou, ale opravdu dlouhou dobu volají.

Vývojáři z Ubisoft Quebec potvrdili, že prožijeme příběh šinobiho (nindži), který byl vidět také v krátkém teaser traileru ze září loňského roku. Podle zdrojů Toma Hendersona je to žena a nebude jedinou hratelnou postavou. Má tady být ještě africký uprchlík, jenž si osvojil všechny schopnosti asasínů. Bohužel už nevíme, jak budou dvě postavy v příběhu figurovat, natož jestli bude možné mezi nimi přepínat.

Hlavním bodem celé hry má být tichá akce a plížení. Tvůrci se inspirovali u sérií Hitman a Splinter Cell. Bude nutné dávat pozor na světlo, schovávat se ve vysoké trávě, odvádět pozornost nepřátel a přesouvat těla, aby je stráže nenašli.

Co se data vydání týče, tak Ubisoft má s Assassin's Creed Red cítil na podzim roku 2024 pro současnou generaci konzolí a PC. Jak už to tak ale bývá, může dojít k odkladu. V takovém případě máme dobrodružství ve feudálním Japonsku očekávat v roce 2025. Poté chce Ubisoft vydat druhý velký díl. Nese označení Hexe a má přinést velmi odlišný typ zážitku. Potom je tady ještě mobilní Jade ve starověké Číně v roce 215 př. n. l.

Nicméně, letos na E3 se máme dozvědět více podrobností o Assassin's Creed Mirage a Nexusu, což je speciální hra pro virtuální realitu. O Red se bude mluvit až později.