Dobré odpoledne. Máme tu první spekulace o dalším Assassin's Creed. Yakuza: Like a Dragon může být posledním dílem série. Nejprodávanější konzole v historii oslavuje 21 let. Monopoly Plus je prodávanější než Marvel's Avengers a Ghost of Tsushima.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Máme tu první spekulace o dalším Assassin's Creed. Podle nepotvrzených informací se má jmenovat Warriors a hráče zavést do Japonska v období 17. až 19. století. Příběh má začít v období Edo, to je mezi lety 1603 až 1868. V této éře vládla rodina Tokugawa a země vycházejícího slunce rozvíjela řemesla a obchod. Hrát máme pouze za jednoho hrdinu - Akako Shiratori, většinu dobrodružství máme strávit v Tokiu a bojovat máme i proti démonům jako jsou tvorové Oni a yokai. Assassin's Creed Warriors prý vyjde v roce 2022 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Se spekulacemi přišel insider Onion00048, s největší pravděpodobností ale pocházejí z fóra 4chan.

Přečtěte si také: Velká aktualizace pro PS4, Valheim prodal 5 milionů, mučení poezií v Crusader Kings 3

- Yakuza: Like a Dragon posledním dílem série? Toshihiro Nagoshi, šéf studia Ryu Ga Gotoku, říká, že je čas, aby jeho tým vytvořil něco nového. Sám by byl rád, kdyby vyzkoušeli něco nového, když dosud pracovali pouze na Yakuze. „Mohla by pro nás být výzva vytvořit něco úplné jiného, v jiném žánru v jiném stylu. Zatím nevíme, co uděláme v budoucnu, ale tohle je myšlenka, kterou právě teď zvažujeme,“ uvedl. Už u Yakuza: Like a Dragon se vývojáři pokusili experimentovat s tahovým bojem a novým protagonistou.

- Nejprodávanější konzole v historii oslavuje 21 let. 4. 3. 2000 světlo světa v Japonsku spatřil PlayStation 2. Později byla konzole uvedena na trh v Severní Americe a Evropě. PS2 se dočkala více než 3800 her, včetně několika hodně populárních. PS2 prodala 157,68 milionu kusů.

- Tvůrci Ghost of Tsushima budou doživotními vyslanci cestovního ruchu ostrova Cušima, kde se hra od Sucker Punch Productions odehrává. Starosta Tsushima Hiroki Hitakatsu se rozhodl ocenit Nate Foxe (ředitele studia) a Jasona Connella (kreativního ředitele) z toho důvodu, že vynikajícím způsobem propagují ostrov. Město bude rovněž spolupracovat se Sony na vytvoření nové turistické kampaně založené na Ghost of Tsushima. Cílem je povzbudit fanoušky, aby se více dozvěděli o ostrově a jeho nejdůležitějších památkách.

- Watch Dogs Legion součástí Xbox Game Passu? Myslí si to insider Shpeshal_Ed. Ten před pár týdny jako první informoval o Final Fantasy VII Remaku v předplatném PlayStation Plus.

Přečtěte si také: PS5 a Xbox Series X/S mohou využít technologii AMD FidelityFX v reakci na DLSS od Nvidie

- V závodech DiRT 5 od Codemasters se objevuje nová kampaň britské vlády na zvýšení povědomí o duševním zdraví a boje s globální pandemií. Ve hře můžete vidět transparenty vyzývající, abyste zůstali doma během pandemie a chránili se. Tím zachráníte životy. Kampaň na podporu duševního zdraví zase hlásá, že na každé mysli záleží. Britská společnost Codemasters již loni do svých her zahrnula zprávu ohledně Covidu-19. Nicméně, tato zpráva je geograficky cílená pouze na hráče z Velké Británie.

- Monopoly Plus je prodávanější než Marvel's Avengers a Ghost of Tsushima. V roce 2020 se Monopoly Plus od Ubisoftu ve Velké Británii prodávalo stejně dobře jako Spider-Man: Miles Morales. O úspěchu hry rozhodla cena a zaměření na rodiny. Dokazuje to ale, že pro úspěch není nutné utrácet stovky milionů dolarů za vývoj.

- Patch 1.3.3 s názvem Death & Taxes pro Wasteland 3 přidá režim permadeath společně s novými předměty pro přizpůsobení postav. Vývojáři myslí také na vylepšení hry a řadu oprav. Permadeath nepůjde deaktivovat a pokud někdo z vašich hrdinů zemře, přijdete o něj nadobro. Když zemřou všichni, je konec hry.

- Paladins odhalují novou šampionku Octavii, která do hry dorazí v průběhu tohoto měsíce. Octavie je 48. šampionem hry a disponuje vysoce výkonnou poloautomatickou brokovnicí. Je také schopna skákat a má silné pasivní schopnosti.

- Epic Games Store nabízí zdarma válečnou real-time strategii Wargame Red Dragon z roku 2014 od studia Eugen Systems. Hra byla oceněna za příběh, dobré tempo a řadu různých jednotek. Titul si můžete vyzvednout do 11. 3. 2021. Poté bude zdarma Surviving Mars.

- 25. 3. letošního roku se bude konat Spring Future Games Show. Během přenosu uvidíme více než 40 her. Očekávat máme světová oznámení a nové informace o dříve představených titulech. Do akce má být zapojeno přes 30 vydavatelů. Mezi nimi Warner Bros. Games, Electronic Arts a Team17. Možná se bude mluvit o Gotham Knights.

Přečtěte si také: Starship do třetice přistála, AI nepřekonala světový rekord, Redmi Note 10 představen

- Demo střílečky Outriders od People Can Fly si vyzkoušely dva miliony hráčů. Demoverze je dostupná od 25. 2. letošního roku na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One. Plná verze dorazí 1. 4. i na Google Stadia. Vývojáři mezitím chystají patch pro demo, mimo jiné přidá možnost přepínat Monion Blur a opraví některé chyby.

- Trailer připomíná vydání Two Point Hospital: JUMBO Edition pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Edice vyšla dnes, na PS4 a Switch dokonce krabicově. Zbytek pouze digitálně. JUMBO Edition obsahuje základní hru, čtyři rozšíření a dva balíky předmětů, celkem vás tak čeká 27 nemocnic, 189 nemocí a nepřeberné množství vybavení, které si můžete do svých špitálů pořídit.