První expanze pro Assassin’s Creed Valhalla se jmenuje Wrath of the Druids a vyjde 29. 4. letošního roku. Studio Ubisoft Montreal láká hráče na plavbu vikinskými loděmi do Irska, kde odhalí tajemství starodávného a tajemného druidského kultu.

Rozšíření Wrath of the Druids je inspirováno galskými mýty a folklórem. Hráči se seznámí se členy kultu a budou postupně získávat vliv u gaelských králů. Největší lákadlo tak představuje zcela nová země s možností dobývat nové pevnosti a ovlivňovat obchodní systém Dublinu.

DLC se bude prodávat samostatně za 25 eur a je pochopitelně součástí Season Passu. V létě bude následovat The Siege of Paris s obléháním Paříže a bojem proti elitním jednotkám Karla III. Tlustého.

Než se na tohle nové dobrodružství vypravíte, tak tento týden začíná sezóna Ostara. První část tohoto festivalu je veletrh s velikonoční tematikou, který trvá do 8. 4. Eivor(a) se může zúčastnit miniher s pitím, bojem a lukostřelbou. Dále vyřešit tři úkoly spočívající v lovu velikonočních vajíček, korunovaci královny a ochraně své osady před napadením duchů.

Těšit se můžete na speciální odměny s dekorací vaší osady a předmětů pro hrdinu. Abyste si mohli tento obsah užít, musíte se dostat do Anglie a dokončit jeden z prvních příběhů ve hře.

Tím ale zábava nekončí. Sezóna Ostara bude rozšířena o další dvě aktualizace. Zajímavě zní Mastery Mode, nový režim založený na bojové mechanice Assassin’s Creed Valhalla s opakujícími se bitvami. V osadě najdete šampiona, jenž vás procvičí v různých výzvách, abyste se stali šampionem v brutálním boji. Druhá aktualizace zahrne nějaké další odměny.