O Ubisoftu zas a znovu. V dnešním Stručně jsme o něm informovali již několikrát a dnes večer o něm ještě uslyšíme díky nadcházejícímu Ubisoft Forward. Pro teď tu máme ale relativně menší, přesto velmi příjemnou zprávu.

Francouzský vydavatel ke včerejší změně data vydání Assassin's Creed Valhalla vydal prohlášení, ve kterém udává na pravou míru ještě jednu věc.

Na Xbox Series X, konkrétně modelu X, poběží hra v plném rozlišení 4K a na 60 snímků za vteřinu. Před několika měsíci se Ubisoft nechal slyšet, že si nejsou jistí, jak hra poběží a očekávat jsme měli „alespoň 30 snímků za vteřinu“. Nakonec to vypadá, že realita je mnohem lepší.

Nicméně nevíme, jak si se hrou poradí slabší Xbox Series S. Z vyjádření pouze vyplývá, že oba modely „plně využijí vylepšené grafiky“. Je tak možné, že Xbox Series S utáhne hru na těch dříve avizovaných 30 snímků za vteřinu při 4K, případně 60 snímků za vteřinu v rozlišení 1440p. Na to, a jak hra poběží na konkurenčním PlayStationu 5, si budeme muset ještě počkat.

Assassin's Creed Valhalla vychází 10. listopadu/novembra pro PC, Xbox One, Xbox Series X/S a PlayStation 4. Časem také vyjde pro PlayStation 5.