V posledních letech se série Assassin's Creed hodně vzdálila od svých kořenů, což spouště fanoušků vadí. Na druhou stranu si akční adventura, která se postupem času stala rozsáhlým akčním RPG v obrovských otevřených světech, našla nové hráče. Teď se zdá, že Ubisoft bude chtít tuhle mezeru zaplnit a přinést titul, jenž se zavděčí oběma táborům.

Dosáhnout toho má s menším Assassin's Creed Mirage. Hra byla dříve označována kódovým názvem Assassin's Creed Rift a má se vrátit nejen k základům série, ale také být silně inspirována prvním dílem. To jde ruku v ruce s informací o menším zastoupení RPG prvků a výrazném odklonu od Assassin's Creed Valhalla.

Titul se údajně odehrává v Bagdádu. Vývojáři mají využít anarchii v Sámarře, období extrémní vnitřní nestability v dějinách abbásovského chalífátu, které se vyznačovalo rychlým střídáním čtyř chalífů, kteří se stali loutkami v rukou mocných soupeřících vojenských skupin.

Hlavní postavou bude Basim a těšit se máme na mnoho měst k prozkoumání, oddělených pouští a řekami jako v prvním Assassin's Creed. Autoři měli připravit mnoho nových animací a vrátit zpět Eagle Vision.

Všechny tyto informace přinesl YouTuber j0nathana. Ten se domnívá, že Ubisoft kromě Assassin's Creed Mirage chystá také remake prvního Assassin's Creed, jenž může být součástí Season Passu pro Mirage a využije spoustu obsahu z Mirage. Hra pak vyjde prý v rozmezí od 1. 4. do 31. 6. 2023.

Se zprávou ve větší míře souhlasí Jason Schreier z agentury Bloomberg, který už v únoru tvrdil, že Ubisoft plánuje menší Assassin’s Creed se zaměřením na stealth. Zdroje Schreier nesouhlasí s více městy v Mirage.

První oficiální informace se dozvíme už brzy, v září Ubisoft slibuje odhalit budoucnost Assassin’s Creed, což by mělo znamenat i detaily o Assassin’s Creed Infinity, platformě, která zahrne více odlišných her.