Ubisoft do testování alfa verze mobilní hry Assassin’s Creed pustil více hráčů. Díky tomu se na internet dostávají další videa, která jsou navíc v mnohem lepší kvalitě, abychom si o projektu Jade mohli udělat lepší představu.

První videa se na internetu objevila o víkendu (psali jsme zde). V dnešních záběrech se můžeme podívat na hru hezky od začátku, včetně vytvoření vlastního hrdiny. Na výběr je muž, nebo žena. Dále čtyři různé předvolby, které lze dále upravovat. Vybrat si můžete kupříkladu obočí, oči, nos, pusu, uši, styl vlasů, barvu očí, jizvy a vousy.

Po stažení nezbytných dat se konečně hráč vydává do hry. Objevuje se na Velké čínské zdi a my máme možnost sledovat to, co o víkendu, tedy běhání, skákání, lezení, boj a filmečky.

Jak jsme psali předtím, boj se zdá jednoduchý s dvěma dotykovými tlačítky, jedno pro útok a druhé pro úskok. K nim se přidávají speciální útoky. Ty se budou hodit zejména v soubojích proti většímu počtu nepřátel. Z tohoto pohledu je čínský Assassin’s Creed takovou rubačkou. Nemluvě o souboji s bossem.

Na konci prvního videa (úplně nahoře) máme možnost podívat se na mapu. Druhé video ukazuje interiéry, filmeček s tréninkem, vylepšování hrdiny, střelbu z luku a kuše a stopování. Třetí video po stopování a zabití vlků potvrzuje jízdu na koni, stejně tak stealth.

Dosavadní záběry dělají dobrý dojem. Zdá se, že na chytré telefony a tablety s operačními systémy iOS a Android se dostane plnohodnotný Assassin’s Creed zasazený do starověké Číny. Snad zážitek nezkazí mikrotransakce, které v současné verzi nejsou.

Datum spuštění hry v současné době neznáme. Bude ale free-to-play.