Ubisoft má na překvapení velkou smůlu a pravidelně se o hrách této společnosti dozvídáme v předstihu. Poté, co jsme dopoledne informovali o plánech na více dílů Assassin’s Creed, tak přicházejí zajímavé detaily o Assassin’s Creed Mirage. Ty potvrzují dřívější spekulace.

Dnešní detaily pocházejí z databáze PlayStation Store, všiml si jich známý insider Tom Henderson. Už dnes je jasné, že Assassin’s Creed Mirage vyjde nejen na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale také na PlayStation 4 a Xbox One. Počítat můžeme s bezplatným vylepšením PS4 verze na PS5, takže stejná možnost bude i na konzolích Xbox.

„Zažijte příběh Basima, prohnaného pouličního zloděje, který hledá odpovědi a spravedlnost a pohybuje se v rušných ulicích Bagdádu devátého století. Díky tajemné starobylé organizaci známé jako Skrytí se stane smrtelně nebezpečným mistrem asasínem a změní svůj osud tak, jak by si nikdy nedokázal představit,“ dozvídáme se první zajímavosti.

Než se podíváme na další informace, tak Basima znají hráči Assassin’s Creed Valhalla. Původně mělo být Mirage příběhové rozšíření Valhally, později bylo rozhodnuto udělat z DLC plnohodnotnou hru.

Jdeme dál. Popisek potvrzuje návrat ke kořenům série. Zmiňuje moderní pojetí kultovních prvků a hratelnosti, které definují značku již 15 let. Součástí bude plynulý pohyb po městě, včetně parkouru, a nenápadné likvidování cílů, které má být zase realističtější.

„Prozkoumejte neuvěřitelně husté a živé město, jehož obyvatelé reagují na každý váš pohyb, a odhalte tajemství čtyř jedinečných čtvrtí, které projdete v době zlatého věku Bagdádu.“ To potvrzuje de facto davy z francouzského Unity, o nichž se dříve mluvilo.

Tak to vypadá, že v sobotu na prezentaci Ubisoft Forward nás čeká už jen trailer. Překvapení je pryč. I když, stále nebyl potvrzen remake prvního Assassin's Creed (údajně může být součástí Season Passu pro Mirage) a čekáme také na podrobnosti o Assassin’s Creed Infinity.

Já už jen dodám, že Assassin's Creed Mirage má dle spekulací vyjít na jaře 2023.