Fanoušci Assassin’s Creed se mohou po vlně spekulací a domněnek o tajemném projektu Assassin’s Creed Infinity na chvilku uklidnit. Finanční ředitel Ubisoftu řekl, že jsou odhodláni zůstat věrní odkazu Assassin’s Creed, což znamená bohatým příběhovým zážitkům.

Frédérick Duguet označil Infinity za vzrušující a ambiciózní projekt pro sérii Assassin’s Creed. „Máme vzrušující plány, které mají potenciál výrazně rozšířit dosah i cyklický profil značky,“ prozradil.

K tomu ale jen tak nedojde. Assassin’s Creed Infinity je v rané fázi vývoje. Další podrobnosti máme očekávat později.

Připomeňme, že na tomhle projektu spolupracují studia Ubisoft Montreal (Assassin's Creed Origins a Valhalla) a Ubisoft Quebec (Assassin's Creed Odyssey). První informace o něm přinesla agentura Bloomberg na začátku měsíce. Ve zprávě tvrdila, že se jedná o masivní online hru, která se bude časem vyvíjet jako live service.

Podle Bloombergu se má Infinity odehrávat ve více obdobích, které se budou časem rozšiřovat, zatímco předchozí díly Assassin's Creed nás zavedly vždy do určitých historických období. Další zprávy naznačovaly možnost jakési platformy spojující všechny předchozí díly.

Tak uvidíme, co nás přesně čeká. Z nového vyjádření se zdá, že spíše půjde o platformu, která se bude postupně rozšiřovat o nové zážitky. Co myslíte vy?

ASSASSIN'S CREED VALHALLA ČEKAJÍ VZRUŠUJÍCÍ NOVINKY V ROCE 2022

Jistý není ani příchod nového dílu. Ubisoft má totiž s loňským vikinským dobrodružstvím velké plány a Assassin’s Creed Valhalla bude ve vývoji ještě nějakou dobu.

Letos v létě vyjde rozšíření Siege of Paris, poté bude následovat Discovery Tour Viking Age a v příštím roce nás čeká něco velmi ambiciózního a překvapivého. Něco, co se v historii Assassin’s Creed ještě nestalo, což je samo o sobě podpora v dalším roce.

Duguet mluvil o posouvání modelu live service na úroveň, jež umožňuje, aby Valhalla byla dosud nejúspěšnějším dílem franšízy. Při tom vnadí na vzrušující novinky a překvapení pro druhý rok podpory, tedy na rok 2022. Možná o novém Assassin’s Creed v příštím roce neuslyšíme.

Jedno je jisté už dnes. Assassin's Creed Valhalla se chystá překlenout propast mezi dýkami a těžkými čepelemi. Vikinské dobrodružství brzy obdrží další aktualizaci. Ta tentokrát přinese jednoruční meče. Update máme očekávat v příštích týdnech.