Tak tu máme odpověď na prezentaci PlayStationu. Microsoft se pochlubil se svými hrami, které v nadcházejících měsících a letech vyjdou. Velkou část prezentace si ukrojilo očekávané Halo: Infinite. Fanoušky Master Chiefa hned uklidníme, střílečka vypadá dobře a vývojáři tvrdí, že jde o největší Halo doposud a mělo by být větší než čtvrtý a pátý díl dohromady, zejména, co se velikosti světa týče.

Halo Infinite vyjde koncem letošního roku na Xbox Series X, Xbox One a PC. Microsoft slibuje 60 snímků za sekundu.

Fable žije! Po řadě spekulací a domněnek můžeme vykřičet do světa, že se blíží nové Fable. Znovuzrození pohádkového dobrodružství má na starost studio Playground Games, které známe díky závodní sérii Forza Horizon. Pokud ale čekáte na nějaké detaily, tak bohužel. Ty k dispozici nejsou. Místo toho je ale k dispozici pěkný trailer. Tak co, těšíte se?

Přečtěte si také: Střílečka Halo: Infinite se nám konečně pořádně ukázala

Když už jsme zmínili Forzu, tak Turn 10 Studios připravují restart Forzy Motorsport. Ukázka byla vytvořena v enginu hry, která dorazí někdy na Xbox Series X a Windows 10.

Máme tu velkou novinku. O pozornost se hlásí Obsidian Entertainment. Tihle odborníci na RPG tituly využívají svůj svět Eora z Pillars of Eternity a zasadili do něj úplně nové magické RPG Avowed, ve kterém se podíváme do temných dungeonů, kde budeme za pomoci meče a magie bojovat s různými příšerami.

Máte rádi zombíky? Rozmýšlejte se rychle, protože nás Undead Labs mají v plánu zavést potřetí do zamořeného světa State of Decay a dát nám za úkol přežít v nehostinném světě, hledat suroviny a starat se o komunitu přeživších.

S.T.A.L.K.E.R. 2. Co tady dělá S.T.A.L.K.E.R. 2, ptáte se? Inu, S.T.A.L.K.E.R. 2 vyjde nejprve na Xbox Series X a PC a až poté někdy později se do post-apokalyptického světa podívají majitelé PlayStationu. GSC Game World v prvním traileru potvrdili, že se druhý díl odehrává v zamořené oblasti Černobylu, kde nechybí známé ruské kolo a strašidelné a temné tunely.

Multiplayerová střílečka CrossfireX bude mít příběhovou kampaň od finských Remedy Games. Autoři Max Payne, Alan Wake, Quantum Break nebo naposledy Control nás zavedou do středu globálního konfliktu mezi dvěma stranami - Global Risk a Black List - a nabídnou velmi filmový a pohlcující příběh. Trailer rozhodně zaujmout dokáže.

Americký herec a hudebník Thomas Jacob „Jack“ Black bude v Psychonauts 2. Dabér postav z Broken Age a Brutal Legend se objeví v připravované hře od studia Double Fine Productions. V Psychonauts 2 bude mít dosti zajímavou úlohu, která pomůže hlavnímu hrdinovi Razovi. Více už vám řekne tříminutový hudební trailer. Blackova postava má být pouze jednou z několika nových postaviček ve hře. V traileru si prohlédnete i barevný a bizarní svět hry. Jen škoda, že se hry dočkáme až v roce 2021.

Rádi se bojíte? V Medium budete mít hodně příležitostí. Tenhle nový psychologický horor od polského studia Bloober Team, které vytvořilo Layers of Fear, Observer a Blair Witch, se odehrává v opuštěném hotelovém letovisku, které se před mnoha lety stalo dějištěm šílené tragédie. My budeme odhalovat děsivou vraždu dítěte a podíváme se i do světa duchůůůůů.

Příznivci nezávislých her se mohou těšit na celou řadu menších, zajímavých titulů. Microsoft se rozhodl je prezentovat v téměř šestiminutovém videu, aby každý viděl, na co se může v rámci programu ID@Xbox těšit. Uvidíte například The Artful Escape, Shredders, 12 Minutes, Tunic a The Ascent. Všechny mají být optimalizované pro Xbox Series X. Zajímavé rozhodně také je Hello Neighbor 2, které bude temné a děsivé, nebo Balan Wonderworld - akční 3D plošinovka od Square Enix a bývalých tvůrců Sonica.

A ještě nekončíme. Máme tu Everwild od studia Rare, které nás zavede do magického světa obklopeného přírodou. Vývojáři slibují jedinečný a nezapomenutelný zážitek, stejně jako zcela nový způsob hraní. As Dusk Falls je zase nová příběhová adventura od Interior Night, které je složeno z ex-zaměstnanců známého francouzského týmu Quantic Dream. Hra je zasazena na amerických jihozápad a sleduje dvě rodiny. V traileru vidíme i skok v čase, kdy nejprve ukazuje postavu jako dítě a poté jako dospělou osobu.

The Gunk nás zavede do obrovského mimozemského světa, kde se utkáme se strašidelnými nepřáteli a budeme muset plnit těžké logické úkoly, abychom odhalili tajemství zapomenuté planety.

Nečekaný hit Tetris Effect se taky dočkal významného oznámení. V rámci Tetris Effect: Connected dojde na optimalizování hry pro Xbox Series X, Xbox One a PC během letošních Vánoc. V létě příštího roku se pak dočkáme multiplayerového módu zcela zdarma.

Že je těch kooperativních her ze světa Warhammeru málo? Taky si myslíme. Proto znovu přichází vývojáři z Fatshark, kteří stojí za oblíbenou sérií Vermintide (taktéž se odehrávající v universu Warhammer). Darktide nabízí akční kooperativní zážitek pro čtyři hráče ve městě Tertium proti hordám nepřátel. Vydání se dočkáme příští rok na Xbox Series X a PC (přes Steam).

Fanoušky krásné plošinovky Ori and the Will of the Wisps by mohlo zajímat, že došlo i k oznámení aktualizace pro novou generaci konzolí. Vývojáři slibují 120 snímků za sekundu ve 4K rozlišení.

Tvůrci Senua's Saga: Hellblade II v deníčku ukázali norský ostrov, kterým se inspirovali. Bungie připomněli Destiny 2: Beyond Light, které se na světlo světa podívá 10. listopadu. Echo Generation je tahová adventura a na závěr první epizoda Tell Me Why vyjde 27. srpna a pojednává o dvojčatech Tylerovi a Alyson, kteří sdílí speciální pouto. S jeho pomocí musí přijít na kloub záhadě týkající se jejich milovaných a problematického dětství.

A jsme na konci. Nezapomeňte nám napsat, co vás zaujalo nejvíce!