I když se Arma Reforger stále potýká se znatelnými problémy na úrovni multiplayeru, konektivity a stability serverů, nedá se říct, že by se vývojáři z Bohemia Interactive flákali. Dokazuje to fakt, že téměř každý týden od vydání hry v předběžném přístupu došlo na nový patch (do budoucna budou aktualizace vycházet každé dva týdny), nebo přehled velmi detailních informací o aktuálních snahách tvůrců, které se každou chvíli objevují na oficiálním webu. Dosud jsme ale nevěděli, co chystají v oblasti nového obsahu a nových herních prvků.

Tato situace se nyní mění díky vydání rozsáhlého přehledu všech výrazných novinek, které Armu Reforger obohatí v následujících měsících, potažmo na cestě k verzi 1.0, na níž má dojít někdy v příštím roce. Obsahové novinky budou rozděleny do tří klíčových aktualizací a milníků, přičemž na první z nich, Ground Support, dojde ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

Ground Support nabídne vylepšení v oblasti řízení umělé inteligence, systému zdraví, používání zbraní, výbušnin, stejně tak budou vylepšeny herní módy Game Master a Conflict. Ty ale doplní zbrusu nový režim dynamicky generovaných scénářů, které bude možné hrát sólo nebo v kooperaci a které při každém pokusu nabídnou něco jiného zásluhou různých náhodných úkolů.

Oblast zbraní a vybavení pak bude rozšířena o Sa-58P, Sa-58V, protitankové miny a americkou optiku Colt 4x20, vozový park obohatí sovětská i americká ambulance a dojde rovněž na objekty spojené se zdravotníky. Asi nejvýraznějším lákadlem aktualizace Ground Support však bude zcela nový terén, ostrov Arland o rozloze 4x4km. Tvůrci jej popisují jako letní ostrov kdesi v Pobaltí.

Následovat bude milník s názvem Air Assault. Jak už napovídá název, nenabídne pouze změny a novinky v oblasti paliva, tlumičů, boje zblízka, uložených pozic, módů Conflict a Game Master či oživování. Ať už Air Assault vyjde kdykoliv, dorazí s ním vrtulníky. Přesněji oficiální vrtulníky a jejich podpora, jelikož moddeři přirozeně na nic nečekali, a tak si už můžete pár týdnů z Workshopu stáhnout starý dobrý Blackhawk. I když jeho ovládání není z pochopitelných důvodů nejpříjemnější.

Na Blackhawk v oficiální podobě můžeme zjevně prozatím zapomenout, místo něj ale do Army Reforger přiletí transportní UH-1H a Mil Mi-8MT, které v rámci vozidel doprovodí S1203 Minibus. Na poli zbraní a vybavení pak najdeme lehký kulomet NSV, světlice, různé prvky balistické ochrany, tlumiče, bajonety, optiky 1P29 a PGO-7V3 nebo letecké kombinézy. Zajímavě zní také systém elektřiny, jenž nabídne kompletní elektrickou síť na Everonu i Arlandu. Budovy, transformátory a lampy tak budou napojené na zdroje, dojde i na osvětlení v interiérech, takže nebude problém přerušit nebo naopak opravit distribuci elektřiny.

Třetím a posledním milníkem Army Reforger v předběžném přístupu bude aktualizace Final Strike. Zase dojde na vylepšení režimů Conflict a Game Master, tentokrát se ale vylepšení dočká i dynamické generování scénářů. Výraznou novinkou pak má být systém jednoduché i pokročilé destrukce budov, s čímž souvisí další změny v oblasti výbušnin.

A nový obsah? Ten zahrnuje třeba lehkou artilerii, takže se dočkáme minometů M252 a 2B14 s odpovídající municí, dále oblečení pro tankisty, lehkého kulometu UK-59L, útočné pušky M16A2, náloží, protipěchotních min a nějakého toho civilního oblečení. Za pozornost ale stojí i rozšíření nabídky vozidel, protože konečně nastal čas staré dobré škodovky, přesněji civilního automobilu Škoda 105 S. Ve hře už je samozřejmě vrak škodovky, který nesmí chybět v žádné Armě, funkční vůz ale dorazí až zásluhou milníku Final Strike. Totéž platí o LAV-25, BRDM 2 a náklaďáku s nezakrytou korbou.

Kompletní seznam změn a novinek, které dorazí s aktualizacemi Ground Support, Air Assault a Final Strike, najdete v textové i obrazové podobě na oficiálním webu Army Reforger.