Už od vydání Army Reforger v předběžném přístupu nabízí studio Bohemia Interactive ve Workshopu několik ukázkových modifikací, díky nimž mohou hráči a moddeři získat lepší představu o tom, co lze spáchat s enginem Enfusion. Jedná se tedy o určité příklady, z nichž mohou komunitní tvůrci sami vycházet, každý si ale díky nim může snadno stáhnout třeba novou zbraň, Volkswagen Golf nebo upravené AK s dost svérázným chováním. Nově však nabídku ukázkových modů obohatilo něco, co by nejspíš většina hráčů v sérii Arma nehledala.

Ve Workshopu nyní najdete singleplayerový projekt Hexcavate, který je v podstatě hrou ve hře a jednoduše se dá označit jako Minesweeper alias Hledání min s archeologickou tématikou. Jedná se o výsledek týdenního game jamu, který proběhl v amsterdamské pobočce Bohemia Interactive, přičemž je to zatím nejvýraznější demonstrace toho, kam až lze v rámci moddingu s enginem Enfusion a sady nástrojů Workbench zajít. A tuto demonstraci lze hrát nejen na PC, ale i na Xboxu.

Tvůrci z pobočky, v níž vznikala rozšíření Laws of War, Contact a Art of War pro Armu 3, zdůrazňují, že Hexcavate nezaměstnává vývojáře, kteří přímo pracují na tolik potřebném vylepšování a dalším vývoji Army Reforger. Vývoj modu byl spíše způsob, jak se mohli někteří zaměstnanci studia lépe seznámit s enginem Enfusion. Hexcavate má zároveň ukázat schopnost snadno a rychle vytvořit v enginu malou hru, dále možnosti skriptování Enfusionu, rychlý vznik či import vlastních objektů nebo flexibilitu editoru zvuků a částicových efektů.

Výsledkem je svérázný počin, který se po obsahové ani vizuální stránce vůbec nepodobá obsahu samotné Army Reforger. Pokud jste někdy hráli Hledání min, máte už docela dobrou představu, co od Hexcavate čekat. Projekt se ale od legendární předlohy liší například postupným prohlubováním terénu, přítomností financí nebo již zmíněnou archeologickou tématikou. Při kopání tak narazíte na různé objekty s poměrně detailním popisem, který se často vztahuje k zemi původu většiny autorů.

Během hledání vraků jízdních kol, prastarých mincí, lebek nebo nevybuchlých bomb se tak můžete snadno dozvědět něco o minulosti i současnosti Nizozemska. Nechybí ani nějaké ty easter eggy, a to nejen v popisu určitých objektů. Není proto takový problém narazit na nezničitelnou Nokii 3310 nebo kapsli s předměty inspirovanými současnými hrami od Bohemia Interactive. Tvůrci každopádně doufají, že tohle všechno inspiruje komunitní tvůrce a ukáže jim, co všechno je možné v relativně krátkém čase vytvořit. Nyní tedy nezbývá než čekat na to, co z té inspirace vzejde.