Loni jsme se dočkali oznámení v pořadí již druhého Creator DLC pro Armu 3, tedy přídavku, který mají na svědomí externí tvůrci z řad modderů nebo profesionálních vývojářů. Je jím CSLA Iron Curtain, projekt autorů slavného modu ČSLA, díky němuž do Army 3 zavítá Československá lidová armáda, aby se ve fiktivním konfliktu postavila silám Spojených států (takový konflikt nabídla už série původních modů ČSLA pro Operaci Flashpoint, takže myšlenky na to, že sotva Tencent koupil menšinový podíl ve studiu Bohemia Interactive, už prosazuje hry o boji proti zlému západu, klidně pusťte z hlavy).

Rozšíření mělo původně vyjít ještě do roku 2020, nakonec však bylo odloženo, a tak se jej dočkáme letos. Bližší termín vydání zatím není k dispozici, vývojáři však na svém webu nově ujistili fanoušky, že je projekt nadále v aktivním vývoji, a jako důkaz zveřejnili nálož nových screenshotů.

Přečtěte si také: Vývoj nové Army se neobejde bez spolupráce s komunitou

Screenshoty přibližují rozsáhlý terén Gabreta o rozloze 256 km čtverečních a ukazují několik svérázných míst na této mapě, třeba obří kříž nebo stezku vytesanou ve skalách. Cedule nad obchody v češtině pak nenechávají moc prostoru pro pochybnosti o tom, v jaké zemi budeme tentokrát bojovat. Samozřejmostí je pak ukázka jednotek, zbraní a vozidel obou zúčastněných armád nebo několik civilních prvků, například místního občana, který jako by vypadl z Army 2, nebo zcela nezbytnou škodovku. Tenhle přídavek zkrátka své kořeny nezapře.