Ark si získal srdce spousty hráčů a je jednou z nejhranějších survival her v současné době. Tudíž lze předpokládat, že druhý díl bude mít podobné ohlasy, ne-li větší. Co je ovšem překvapující, tak bude mít nejenom spousta novinek, které obohacují hru, ale i spoustu změn, které od základu mění styl a způsob hraní. Stává se tak z druhého dílu úplně jiná hra?

Prezentace Xbox & Bethesda Showcase ukázala hned několik příjemných oznámení. Mezi nimi jsme mohli najít i povedenou novou ukázku z Ark 2, ve které jsme zjistili, že se bude odehrávat na úplně jiné planetě, budou zde opět dinosauři a pravděpodobně bude mít velkou roli Vin Diesel, když už si osedlal i krále dinosaurů Tyranosaura rexe. Zní to vše moc pěkně, ale představené novinky se už netváří jako pokračování, ale jako úplně jiná hra.

Největší změnou je pohled z třetí osoby a rozšířené možnosti pohybu včetně manévrování, volného šplhání, parkouru, klouzání a houpání. Svým bojovým systémem se titul přibližuje ke klasickým soulsovkám od FromSoftware. Zamířit, zaútočit, vyblokovat, uhnout, odrazit a speciální útok. Součástí Arku 2 bude také nepřátelská umělá inteligence zvaná Aratai, která „vás loví a útočí na svých vlastních ochočených stvořeních a snaží se vyhnat lidské vetřelce ze svého světa.“

Zatímco první díl byl o vytvoření serveru, pozvání si kamarádu a snahy prostě přežít, druhý díl se zatím zdá jako klasické vyprávění příběhu. Zatím bohužel nemáme k dispozici žádné gameplay záběry, ale dosavadní informace tomu vesele nasvědčují.

Ark 2 vyjde až v roce 2023 na PC, konzole a cloud (bude v Game Passu), ale do té doby můžete vyzkoušet původní Ark zdarma na Steamu. A pokud si hru přidáte do vaší knihovny do 19. 6., už vám zůstane navždy.