Microsoft si uvědomuje potenciál, který má na počítačích díky předplatnému Xbox Game Pass. Možná i z toho důvodu vylepšuje svou aplikaci Xbox pro Windows. Do aplikace přidává novou funkci, která vám ukáže, zda hra poběží dobře na vašem PC.

Informovat o tom bude speciální štítek s větou „Měla by se na tomto počítači hrát skvěle“. Štítek se bude přímo na stránce hry v obchodě.

Nová funkce se v současné době testuje, je omezena na několik her a nadále je ve vývoji. K dispozici je v aplikaci Xbox Insider Hub. Bohužel nevíme, jaká meřítka Microsoft používá pro definování her, které se na vašem počítači budou „skvěle“ hrát. Možná budou existovat i různé úrovně, kromě skvělé by se mohl objevovat štítek ve stylu, že hra na vašem počítači nebude vůbec fungovat.

Zatím tak zůstává více otázek. Co přesně znamená, že se hra bude hrát skvěle? V jakém rozlišení a při jakém nastavení grafiky a frekvenci snímků za sekundu poběží? Možná se i tohle objeví někde na stránce hry v obchodě. Zatím ale nic takového v testovací verzi není, zatím to vypadá, že Microsoft zobrazuje pouze jeden zmíněný štítek.

Každá hra v obchodě má také minimální a doporučené požadavky, takže by si měl každý udělat představu o tom, zda mu hra na počítači poběží.