Apex Legends čeká důležité vylepšení. Příští týden vyjde dlouho slibovaná aktualizace, která do battle royale akce od studia Respawn přidá podporu cross-play. Hráči budou moci hrát spolu a proti sobě na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One, bez rozdílu platforem.

Cross-play podpora byla oznámena téměř před čtyřmi měsíci. Čekání bylo delší, ale během těchto měsíců obdržela hra nový obsah, mimo jiné šestou sezónu. Dnes už víme, že multiplatformní hraní bude přidáno 6. 10. Ze začátku půjde o beta verzi určenou pro sbírání dat, testování funkcí a získání zpětné vazby od komunity.

Samozřejmostí je možnost pozvat do hry kamarády z jiných platforem. Také uvidíte, kdo jakou verzi hraje. Vývojáři současně upozorňují, že cross-play automaticky neznamená cross-progression. Jinými slovy, v Apex Legends nebude zatím možné přenášet progres z jedné platformy na druhou. Tato možnost by se ale časem měla objevit, protože koncem roku dorazí titul na Steam.

Přečtěte si také: Apex Legends slaví páté výročí zásadní změnou

Apex Legends čeká další nový obsah. Hráči se mohou těšit na časově omezený režim nazvaný Flashpoint. V něm chybí léčivé předměty. Ty jsou nahrazeny Flash Pointy. Jde o masivní zóny kolem měst v mapě Kings Canyon, kde hráči mohou postupně regenerovat své zdraví a štíty. Respawn si od toho slibují masivní týmové souboje. Už jen z důvodu, že bezpečný kruh se postupně zmenšuje. Lze očekávat, že v samotném závěru zůstane jeden Flash Point, a právě o něj se strhne velká bitva.