Na začátku května/máje projde Apex Legends výrazným rozšířením. Studio Respawn připravilo obrovskou aktualizaci, která zahrne mimo jiné nový PvP režim. Prostřednictvím něho tvůrci zdůrazňují, že Apex Legends je více než jen battle royale akce.

Minulý týden byla představena devátá sezóna Apex Legends prostřednictvím filmového traileru s ukázkou nové hratelné postavy. Nová Legenda se jmenuje Valkyrie a jde o dceru jednoho z hlavních protivníků z Titanfallu 2. Řadí se do třídy Recon, využívá jetpack a dokáže vystřelit rakety, aby zranila a zmátla protivníky.

Součástí Legacy je také změna toho, jak se Apex Legends hraje. Respawn představili PvP režim Arenas, jenž má kořeny ve starších hrách studia, zejména Titanfallu. V arénách budete bojovat tři proti třem na pěti různých mapách v intenzivních a rychlých bitvách. Abyste vyhráli zápas, musíte vyhrát minimálně tři kola a být před nepřátelským týmem o dva body. Pokud se vám to nepodaří, tak rozhodne devátý duel.

Přečtěte si také: Apex Legends míří na mobily

Už v tomhle můžeme vidět podobnost s CS:GO či Valorantem. Respawn jdou ještě dál a donutí hráče se rozhodovat, za jaké vybavení, zbraně, vylepšení a léčivé předměty utratí dostupné prostředky. Za každé kolo získáte peníze, které vám umožní postupně formovat vaše ideální nastavení.

Zbraně je nutné zakoupit v každém kole. To ale neplatí o schopnostech, které se přenesou do další bitvy v rámci zápasu. To má zaručit, že každé kolo bude intenzivnější.

Nemusíte se ale bát, mód Arenas zůstane oddělený od klasického battle royale. V současné době víme o dvou mapách, na nichž bitvy v rámci Arenas proběhnou - Party Crasher a Phase Runner.

Přečtěte si také: Příběh nové hrdinky Apex Legends potěší fanoušky Titanfallu

Podle zástupců vývojářů je Legacy vyvrcholením téměř dvouletého experimentování a inovací. Jde dosud o největší aktualizaci pro Apex Legends. Ta zahrne i úpravu mapy Olympus. Na té zakotvila loď a přinesla s sebou nějakou parazitickou rostlinu neznámého původu. Vypadá to, že se rostlina bude postupně rozrůstat a zamořovat větší a větší část mapy.

Apex Legends: Legacy startuje 4. 5. letošního roku na všech platformách, na kterých je bezplatná akce Apex Legends dostupná; PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC přes Origin a Steam.

INDIAN NOW

Apex Legends a zcela nový herní režim - Indian Now