Doba, kdy šla značka Assassin's Creed tak trochu do kopru, je snad pryč. Loňský Assassin's Creed: Origins byl odrazovým můstkem; novým startem pro celosvětově úspěšnou sérii. Majitelé Origins nedávno obdrželi od Ubisoftu email, který se nesl na vlnách průzkumu. Kromě klasických otázek týkajících se samotného Origins, Ubisoft také zjišťoval, jaké jsou touhy hráčů pro další díl, konkrétně jeho zasazení.

Nabídka je vskutku pestrá. Mohli bychom se podívat do temného středověku za králem Artušem anebo za Johankou z Arku. Znovu se objevila možnost feudálního Japonska, či období, kdy zejména Evropu devastovala černá smrt, tedy mor. Dále bychom mohli být po boku Viléma Dobyvatele při invazi do Anglie, či u vpádu Hannibala do Říma. Také by se hra mohla protnout s filmovým zpracováním z roku 2016. Nu a mimoto bychom se mohli kouknout do středověké Číny, do doby svrhnutí ruského Cara, anebo do Peloponéské války mezi Athénami a Spartou. 

Možností je hodně, opravdu hodně. Já osobě bych preferoval feudální Japonsko, protože se o něm nemluví poprvé a takový výlet na dálný východ by mohl být více než zajímavý.