Během dlouhého vývoje Cyberpunku 2077 studio CD Projekt RED oznámilo i několik doprovodných mediálních produktů. Patří mezi ně například karetní hra Cyberpunk 2077: Afterlife nebo anime seriál Cyberpunk: Edgerunners, který vzal pod svá křídla Netflix. Po vydání herního Cyberpunku se však zdálo, že tyto projekty tak nějak ztratily páru, ostatně podobně jako podpora samotné hry. Ale zatímco Afterlife se podle všeho stále zmítá ve vývojovém pekle, anime Edgerunners žije.

Netflix oznámil několikadenní akci Geeked Week 2022, která proběhne od 6. do 10. června/júna 2022 a na které se ukáže řada filmů a seriálů, jež pod Netflixem aktuálně vznikají. Chybět nebudou ani projekty, které vycházejí ze světa videoher, takže uvidíme Resident Evil, The Cuphead Show! a také Cyberpunk: Edgerunners.

Přítomnost Edgerunners na Geeked Week 2022 odhalil trailer celé akce, jenž ukazuje doslova pár záběrů z chystaného anime. Zároveň ale došlo ke spuštění oficiální webové stránky seriálu a účtů na sociálních sítích, takže už nelze pochybovat o tom, zda se někdy série opravdu dočkáme. Cyberpunk: Edgerunners podle všeho uvidíme 8. června/júna, na další podrobnosti si však budeme muset počkat.

O režii se postará Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare), zatímco hudební doprovod má na starosti Akira Yamaoka (Silent Hill). Tvůrcem celého seriálu je pak Rafał Jaki z CD Projektu RED, autor letos vydané mangy The Witcher: Ronin a jeden ze spolu-autorů karetní hry Gwint, s níž jsme se setkali ve hře Zaklínač 3: Divoký hon. Na projektu pracuje také animační studio TRIGGER a podle dřívějších informací by k vydání mohlo dojít ještě letos, samozřejmě na Netflixu.