Jednou z nejočekávanějších her na Nintendo Direct byl Animal Crossing pro Switch. Nyní má hra i oficiální název Animal Crosing: New Horizons. I přes to, že hra byla původně oznámena minulý rok v září na rok 2019, na letošní E3 byla hra odložena až na rok 2020.

Tom Nook, Timmy a Tommy vás vezmou na ostrov, kde se budete moci usídlit. V tomto dílu přibude taktéž mnoho nových funkcí, z čehož craftění je zatím tou největší inovací v tomto pokračování. Sbíráním základních materiálů si budete moci tvořit vlastní jednoduché předměty a buď je používat nebo je prodat. Normálnímu nakupování se ale stejně nevyhnete.

Do hry taktéž byla přidána aktivita pod názvem "Nook Miles". Za téměř každou věc, kterou uděláte, dostanete další Miles, což se rozhodně bude líbit starším hráčům série, kteří již dříve sbírali fosílie, brouky a ryby, aby měli na sto procent dokončené muzeum. Je tedy vidět, že se budeme muset snažit o něco více, abychom měli hru dohranou na sto procent. V podstatě se jedná o achievementy, které sbíráte postupem hrou.

Další malou novinkou je lokální multiplayer, který v posledním díle nebyl možný. Nyní si díky dvěma joyconům budete moci zahrát na jednom zařízení, aniž by každý hráč musel vlastnit svůj Switch.

Věc, kterou jsme chtěli několikrát a která v předchozích dílech nebyla možná, je umisťování nábytku mimo domov kamkoliv chceme a stejně tak můžeme konečně umístit náš domov na pláž - přeci jenom jsme na ostrově. Chcete svojí židli vedle svého domu? Proč ne. Chcete mít vanu vedle oceánu, protože jste sociopat? Užijte si to. Malý detail, který se přenesl ze spin off titulu Happy Home Designer, je i posouvání nábytku o půl čtverce, což otevře více možností jak váš vysněný domov upravit.

Hra vyjde na Nintedo Switch 20. března 2020. A jak se trailer líbil vám? Těšíte se na vydání hry?