Studio Naughty Dog stojící za nedávno vydaným The Last of Us Part 2 zažívá lehce hořké období. Kromě kontroverzí ohledně jejich poslední hry (která si ovšem vede výborně) jde také o nedávné zprávy týkající se tzv. „crunch nature”. Není to ovšem poprvé, co je studio pod palbou. Jedna z velkých kontroverzí se udála před šesti lety v roce 2014. Tehdy Mitch Dyer na IGN publikoval článek o tom, že Amy Hennig - mj. kreativní ředitelka prvních tří dílů Uncharted - byla z týmu v Naughty Dog doslova vytlačena.

Ačkoli zprávy o jejím odchodu potvrzeny byly, proti jejímu násilnému „vytlačení” se ohrazovali zaměstnanci týmu Naughty Dog i samotná společnost Sony. Nebylo úplně jasné, jaká strana má pravdu a v IGN se zase bránili slovy, že zprávy přišly z „věrohodných zdrojů blízké Naughty Dog”.

Trvalo to sice šest let, ale pravda konečně vyšla na povrch a to přímo ze slov původního autora článku. Ten na svém Twitteru zveřejnil, že určitá část článku byla založená na fámách a nepodložených informacích. Ty byl nucen do článku připsat tehdejšími šéfredaktory Stevem Buttsem a Talem Blevinsem, kteří mu údajně nedovolili ani své jméno z článku smazat, pod záminkou „ochrany jejich vztahu se Sony.¨

Mitch Dyer nadále v sérií tweetů upozornil a vrhl světlo na oba zmíněné lidi. V nich Buttse i Blevinse popisuje jako toxické lidi, kteří všechno vedou železnou pěstí. Nechybí ani omluva Neilu Druckmannovi a Bruceovi Straleymu, kteří v důsledku celé situace schytali nejvíce útoků. Naštěstí to vypadá, že alespoň z Druckmannovy strany mu bylo odpuštěno.

Na závěr nutno také podotknout, že Dryer zmiňuje aktuální stav v IGN a za týmem v něm pevně stojí. Mitch Dryer v aktuální chvíli pracuje v EA Motive jako scénárista pro Star Wars: Squadrons.