Třetí díl hororové série Amnesia od studia Frictional Games má stanovené datum vydání. Amnesia: Rebirth se vás pokusí vystrašit od 20. 10. letošního roku ve verzích pro PlayStation 4 a PC. Cena bude necelých 25 euro.

Pokračování přichází deset let po vydání Amnesia: The Dark Descent a vývojáři slibují, že při hraní budete muset ovládnout strach tváří v tvář nepředstavitelnému teroru. Podíváte se do alžírské pouště, kde se ocitne hlavní hrdinka Tasi Trianon, jež si nepamatuje, jak se na tohle místo dostala. Hlavním úkolem je, aby si Tasi vzpomněla na minulost. Při tom ale bude prožívat něco, co by nikdo z nás nechtěl.

„Hra se odehrává v pusté krajině alžírské pouště a soustředí se na novou postavu jménem Tasi Trianon. Tasi se vydá na trýznivou cestu osamělostí a zoufalství, osobním strachem a bolestí, zatímco zkoumá hranice lidské odolnosti,“ popisují vývojáři svou novou hru a potvrzují flashbacky, které hráčům umožní poznat minulost hlavní hrdinky.

Přečtěte si také: Wraith: The Oblivion - Afterlife chce být temným hororem po vzoru Amnesia a Alien: Isolation

V průběhu hry budete muset překonávat hádanky, které vám stojí v cestě. Abyste přežili, musíte pečlivě spravovat omezené zdroje, fyzičku i duševní zdraví. „Setkejte se s hrůznými stvořeními a využijte svého rozumu a porozumění světa, abyste jim unikli,“ budují vývojáři postupně atmosféru.

„Museli jsme překonat očekávání, vylepšit staré věci a udělat všechno, co jste od nás viděli, jinak,“ říká kreativní ředitel Thomas Grip. Amnesia: Rebirth má přinést emociálně trýznivou cestu - půjde o něco jiného a má to být méně předvídatelné. „Přimějeme vás přemýšlet o věcech, které vás opravdu děsí.“

„Nemůžete se nadechnout. Tvor je jen pár centimetrů od vás. Jeho jediným účelem je živit se vaším strachem. A tak se krčíte ve tmě, snažíte se uklidnit a překonat svůj strach,“ dodává tisková zpráva.