Když American Truck Simulator na začátku roku 2016 vyšel, mohli hráči přepravovat náklady s kamiony po Kalifornii a Nevadě. O čtyři měsíce později byla přidána Arizona jako bezplatné DLC. V pražském studiu SCS Software za dlouhých pět let vylepšili své technologie a práci, což je patrné na nových mapách, které se postupně do American Truck Simulatoru dostaly - největší rozdíl je patrný při srovnání naposledy přidaného Colorada.

SCS Software si to dobře uvědomují. Důkazem je oznámení se záměrem přepracovat a vylepšit mapu Kalifornie. Cílem tvůrců je přiblížit Kalifornii současným standardům kvality. V rámci toho bude přidáno velké množství nových assetů. Ty budou lépe odrážet skutečnou Kalifornii a zohlední architekturu státu, silniční systémy, turistické atrakce, průmyslová depa a další.

Pro zvýšení realističnosti přidají SCS Software do Kalifornie zemědělské kontroly na hraničních přechodech státu. Tyto stanice mají zajistit, aby nedocházelo k dovozu škůdců.

Ve studiu podle všeho toho mají v plánu víc. Vypovídá o tom plán zavést změny ve formě postupných aktualizací. Část novinek si můžete prohlédnout v galerii.

V SCS Software mezitím pracují na přípravě státu Wyoming. Ten se má do American Truck Simulatoru dostat někdy v průběhu tohoto roku. Dalším připravovaným projektem je Texas, ten je ale mnohem vzdálenější.