Prémiová série od AMD, která bude pravděpodobně představena v příštích týdnech, by se mohla vrátit zpět k 16 jádrům, předpoklady hovořily ale i o více než dvojnásobku.

Threadripper je série procesorů od AMD, jež je vytvořena pro náročné uživatele, kteří potřebují silný výkon. Proto většinou přichází s větším počtem jader a vláken, to by se ale údajně mohlo změnit.

Přečtěte si také: AMD Ryzen 5 5600GT je nejrychlejší APU pro patici AM4

Po dešifrování HEX kódu z tweetu do ASCII dostaneme zprávu „Genesis 16 Cores“. Genesis je kódové označení nadcházející generace procesorů Threadripper, což naznačuje, že právě tyto procesory budou mít šestnáct jader. To může být zklamáním nebo potěšením podle toho, jak to ve finále dopadne.

Současné mainstream AMD procesory mají právě šestnáct jader, ty v PS5 mají například jader 8, u série Threadripper se tak logicky s vyšším výkonem očekává i větší počet jader. Současně má Threadriper i 64jádrovou variantu. Ani zpráva z tweetu ale nemusí být špatná - jednak totiž může AMD podobně jako Intel pracovat na jedno-jádrovém výkonu a jednak může 16 jader obsahovat jen dostupnější verze, což určitě není špatná zpráva. Přesné specifikace uvidíme až s vydáním, to by mělo přijít v příštích týdnech.