Před několika dny jsme viděli první gameplay záběry z Horizon Forbidden West. V komentářích většinou zaznívala chvála, hráči jsou na nové dobrodružství Aloy natěšeni. Minimálně jeden fanoušek je ale z ukázky nadcházející PlayStation exkluzivity nespokojen a tvrdí, že Aloy je příliš baculatá a málo holčičí.

Aloy se v Horizon: Zero Dawn (prvním díle) pyšnila jedinečným vzhledem, který odpovídá post-apokalyptickému světu, v němž žije, a kultuře, v níž vyrostla. Vedle oblečení jí pomáhají vyniknout i spletené zrzavé vlasy. V Horizon Forbidden West se vývojáři z Guerrilla Games drží stylu z prvního dílu, který malinko upravili.

Uživatel ApexAlphaJ z Twitteru ale model postavy kritizuje za fyzické rysy. Design považuje za příliš mužský, postrádá podle něj ženské křivky a Aloy se prý vůbec nepodobá průměrné ženě. Poté sdílí fanouškovskou verzi, kde má Aloy bílé zuby, štíhlejší obličej a žádné pihy. Navíc její tvář zdobí make-up a rtěnka. Nemluvě o úsměvu od ucha k uchu a výrazném obočí.

Příspěvek sice získal 1000 lajků a přes 9000 tweetů, ale v mnohých zaznívá kritika. Mnoho fanoušků s názorem nesouhlasí a odsuzují sexismus příspěvku, další poukazují na navrhnutý vzhled, který je podle nich nevhodný.

Osobně nechápu, kde by Aloy v post-apokalyptickém světě, kde proti sobě bojují kmeny a stroje připomínající dinosaury, našla rtěnku a make-up. Plus, proč by vůbec ráno trávila čas před zrcadlem (pokud by nějaké měla), aby vypadala víc sexy? A už vůbec bych si nedokázal představit, že budu hrát za hrdinku, která se bude v takto těžké době smát.

Na příspěvek dobře odpověděl Byrne1487, jenž vzkázal, že každá ženská postava nemusí mít vlastnosti, které někteří muži chtějí vidět. Co myslíte vy?

Na novém obrázku se můžete ještě podívat na to, co se děje ve vodě. Jak víme z gameplay záběrů, Aloy se bude moci potápět a díky dýchací masce vydrží pod hladinou opravdu dlouhou.

Přečtěte si také: Horizon: Forbidden West se ukázalo v plné kráse s rozpadlým Golden Gate mostem

Než se rozloučíme, tak pro vás máme ještě fanouškovské srovnání Horizon Forbidden West a Horizon Zero Dawn. Těšit se můžete na zcela nové prostředí i nové stroje, proti nimž bude Aloy bojovat.

Horizon Forbidden West vyjde na PlayStation 5 a PlayStation 4. Datum odhaleno nebylo, dozvědět se ho máme brzy. Vydání očekáváme v letošním roce, pravděpodobně během podzimu.