V žánru kamionových simulátorů bez debat vládnou hry Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator od českého studia SCS Software. Ostatní firmy si začínají potenciál tohoto segmentu uvědomovat a jednou z nich jsou i společnosti PlayWay a Movie Games. Ty ve spolupráci s Discovery chystají Alaskan Truck Simulator. Titul kombinuje klasický simulátor nákladních vozidel s nemilosrdným prostředím Aljašky a prvky survivalu.

V Alaskan Truck Simulatoru skočíte do bot aljašského truckera a dostanete se za volant výkonných kamionů, abyste vozili zásilky v jednom z nejdrsnějších a nejnebezpečnějších prostředí na světě. Čeká vás nekonečná pustina, tyčící se vrcholy, drsná zima a slunné jarní počasí. Zažijete měnící se počasí, poperete se s chováním kamionu ve sněhu a budete se snažit doručit náklad po zmrzlých jezerech i nerovných cestách. Pozor si rovněž musíte dávat na únavu řidiče, poškození kamionu, zásobu nafty nebo na pneumatiky, které vás mohou dostat do velkých problémů.

Vývojáři lákají na dynamické počasí s denním a nočním cyklem, rozsáhlé interaktivní prostředí, dynamickou ekonomiku založenou na práci a vašem výkonu a systém přežití.

Podle dřívějších zpráv mají mít hráči možnost vylézt ze svého kamionu a bojovat o přežití pešky. K dispozici bude celá řada nástrojů, včetně střelných zbraní. Že by na řadu přišla i obrana před medvědem? Je to možné.

Alaskan Truck Simulator měl původně vyjít na přelomu roku 2018 a 2019. Od té doby ale bylo ticho a až nyní se nám netradiční kamionový simulátor připomněl prostřednictvím krátkého traileru. Jak vidno, tvůrci vylepšili grafickou kvalitu, ale datum vydání neznáme. Místo toho byla potvrzena PC verze skrz Steam. Licence od Discovery umožňuje hru vydat i na Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch nebo mobily s operačními systémy Android a iOS. Tak uvidíme, kde se všude Alaskan Truck Simulator objeví.

Za zmínku stojí, že nejde o první spolupráci těchto firem. PlayWay, studio Code Horizon a Discovery loni v létě vydali průměrný Diesel Brothers: Truck Building Simulator, v něm si postavíte vlastní off-road automobil a otestujete ho na trati.