V posledních dnech se ohledně hry Alan Wake Remastered objevila spousta zvěstí. Existenci titulu po úniku z databáze Epic Games Store potvrdil e-shop Rakuten Taiwan a analytik Daniel Ahmad.

K odhalení vylepšeného psychologického thrilleru má dojít tento týden (pravděpodobně ve čtvrtek na PlayStation Showcase) a vydání je v plánu na 5. 10. pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Portál NintendoPal měl získat další informace od svých zdrojů. Podle nich hra na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S má podporovat ray-tracing a 60 snímků za sekundu. Na starších konzolích má dojít k vyššímu rozlišení a QoL změn, ale bez ray-tracingu.

Co se týče Nintenda Switch, tak o této verzi portál od svého zdroje neslyšel. Vyloučena nemusí být cloudová verze, podobně jako u Control. Když už jsme u Control, tak Alan Wake Remastered má využívat stejný interní engine Remedy, tedy Northlight Engine.

Remaster Alana Wakea má být menším projektem vznikajícím ve spolupráci s Epic Games. Tím větším je dle všeho úplně nový díl.