Dobré ráno. Tvůrci Life is Strange mají velké plány. Máme první potvrzenou hru pro PS VR 2. Filmová adaptace Uncharted znovu odložena. Ghostrunner odhaluje plán na dodatečný obsah i next-gen verze.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Vývoj akčního hororového thrilleru Alan Wake 2 má probíhat v Remedy Entertainment za podpory Epic Games. Společnost stojící za technologií Unreal Engine a battle royale hitem Fortnite uzavřela s finským studiem partnerství vztahující se na dva neoznámené projekty. Podle názoru novináře Jeffa Grubba je jedním z projektů pokračování příběhu spisovatele Alana Wakea. Další spolupráci uzavřel Epic se studii gen DESIGN (tvůrci The Last Guardian) a Playdead (Inside a Limbo).

- Francouzské studio Dontnod Entertainment, které je podepsáno za Life is Strange, Tell Me Why a Twin Mirror, chce v letech 2022 až 2025 vydat pět her. Tyto tituly se netýkají projektů tvořenými s dalšími partnery, na jedné hře spolupracují s Focus Home Interactive.

Přečtěte si také: Aprílové vtípky z herního a technologického světa

- O víkendu si můžete s předplatným Xbox Live Gold na Xboxu One a Xboxu Series X/S zahrát Hunt: Showdown, The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited a Steel Rats.

- První potvrzenou hrou pro PlayStation VR 2 je vojenská střílečka Pavlov Shack. Pavlov VR se nachází v předběžném přístupu na Steamu a studio Vankrupt Games se těší, že na PS VR 2 bude schopno zachovat věrnost. Titul bude stát 24 eur na Steamu, Oculusu i PlayStationu. Na původní PS VR nebude.

- Akční střílečka Outriders má za sebou úspěšný start. Během prvního dne si novinku od polského studia People Can Fly v jeden moment zahrálo více než 111 tisíc hráčů na Steamu. Jen pro představu, titul Marvel's Avengers měl na svém vrcholu pouze 31 165 lidí a nyní má kolem 1429 hráčů na Steamu.

- Filmová adaptace Uncharted znovu odložena, ale tentokrát pouze o jeden týden; Místo 11. 2. 2022 má mít premiéru 18. 2. 2022.

- Fyzická kolekce Oddworld Collection pro Nintendo Switch vyjde 27. 5. Kolekce obsahuje hry Oddworld: New ‘n’ Tasty, Oddworld: Munch’s Oddysee a Oddworld: Stranger’s Wrath. Ty je možné nyní koupit jednotlivě fyzicky i digitálně.

- Entertainment Software Association (ESA) popřela zprávu, že by letošní digitální verze E3 byla rozdělena na bezplatnou a placenou část. Kvůli pokračující pandemii covid-19 bude E3 2021 online akcí s několika hlavními přednáškami, předáváním cen, speciálními oznámeními v rámci galavečeru a samostatnými streamy od jednotlivých vydavatelů a vývojářů.

Přečtěte si také: Kalendář hráče: Nejzajímavější hry dubna

- Ubisoft pracuje na patchi, aby Watch Dogs Legion na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S běželo při 60 snímcích za sekundu. V současné době je plynulost animací omezena na 30 fps. Dá se předpokládat, že vývojáři omezí nebo deaktivují ray-tracing v rámci režimu výkonu, aby mohli tohoto cíle dosáhnout.

- Ghostrunner odhaluje plán na dodatečný obsah. Bezplatnou aktualizaci pro novou generaci konzolí máme očekávat až během letošního roku. Na jaře se můžeme těšit na dva nové režimy pro všechny platformy, včetně Kill Run Mode. V tomto módu máte omezený čas na dokončení úrovní. Ve stejnou dobu dorazí také fotografický režim a prémiové kosmetické DLC. Léto a konec roku budou ve znamení dalšího nového obsahu. Práva na Ghostrunner nedávno koupila 505 Games.