Obrovská fúze Microsoftu se ZeniMax Media a Bethesdou byla dle všeho schválena celosvětovými regulačními orgány a hlavní akcionář společnosti ZeniMax Media, Providence Equity, považuje svou investici za realizovanou.

To v podstatě potvrzuje, že akvizice ve výši 7,5 miliardy amerických dolarů byla dokončena. Firma Providence Equity zhodnotila své investice a Microsoft rozšířil své tvůrčí týmy o spoustu schopných a zkušených vývojářů, včetně autorů sérií Doom, The Elder Scrolls, Fallout, Dishonored, Wolfenstein nebo Prey.

Už včera se na internetu objevovaly dokumentu naznačující, že akvizice byla schválena, přinejmenším ve Spojených státech amerických. V současné době nemáme k dispozici zprávy týkající se evropského regulačního orgánu. Nicméně, Microsoft vydal nové oznámení Komise pro cenné papírů a burzy. Takové oznámení se vydává, když jedna společnost získá kontrolu nad druhou, v tomto případě Microsoft získal kontrolu nad ZeniMax Media.

Přečtěte si také: Microsoft plánuje ZeniMax s Bethesdou sloučit do nové dceřiné společnosti Vault

Podle dokumentů poskytnutých regulačním orgánům Evropské unie má Microsoft v plánu sloučit ZeniMax Media s Bethesdou pod novou dceřinou společnost Vault. Pod ni mají spadat studia jako Arkane Studios, Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, MachineGames, Roundhouse Studios, Tango Gameworks a ZeniMax Online Studios. Tím pádem i všechny značky od těchto týmů.

Dříve se neoficiálně mluvilo o tom, že Microsoft brzy uspořádá speciální online konferenci, kde Zenimax Media s Bethesdou přivítá do rodiny Xbox Game Studios.