Rockstar potvrdil vylepšenou trilogii GTA. Zatím se tak nestalo přímo oficiální cestou. Místo klasického oznámení se důkazy našly v dnešní aktualizaci Rockstar Games Launcheru.

V čerstvé aktualizaci Rockstar Games Launcheru byly nalezeny důkazy, které potvrzují remasterovanou trilogii Grand Theft Auto, stejně tak využití Unreal Enginu. Vypadá to, že se známé studio chystá na odhalení projektu.

Před několika dny korejská komise pro hodnocení věkového doporučení her ohodnotila Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Tím potvrdila starší spekulace, které zmiňovaly remasterovanou trilogii GTA 3, GTA San Andreas a GTA Vice City.

Podle těchto spekulací nemají předělávky přinášet zásadní grafická vylepšení oproti svým původním verzím. Místo toho Rockstar chce přinést oblíbené díly své gangsterské série pro nové hráče a zasáhnout všechny platformy, tedy PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android a Google Stadia.

Očekává se, že remastery vyjdou pouze v digitální podobě, a to v listopadu tohoto roku. Je možné, že PC verze bude později, stejně jako u jiných projektů Rockstaru.

Za vývojem má stát tým Rockstar Dundee, dříve Ruffian Games podepsaný za Crackdown. Remastery mají z větší části zůstat věrné svému původu z éry PS2, ale s lepším rozlišením a novým uživatelským rozhraním.

Podle jednoho anonymního zdroje, který viděl ukázku,  vizuální stránka připomínat silně upravenou verzi klasického GTA.

Některé zdroje později uváděly, že u předělávek Grand Theft Auto dojde k určitým obsahovým změnám, aby byly vhodnější pro současné hráče. O hratelnosti se ví pouze to, že si remastery mají být co nejvíce věrny hrám GTA z éry PS2.

Když se remasterům GTA bude dařit, Rockstar má prý uvažovat o remasteru Red Dead Redemption, uváděly dříve zdroje.

Podívejte se na naše video 8 věcí, které chceme od remasterů GTA: