Dobré ráno. Bude God of War Ragnarok exkluzivitou pro PlayStation 5? Od Ubisoftu si můžete nechat vygenerovat svou infografiku. Vyšla Serious Sam Collection pro konzole.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Bude God of War Ragnarok (pokračování severského dobrodružství Krata z roku 2018) exkluzivitou pro PlayStation 5? Jim Ryan to nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. V rozhovoru s magazínem The Telegraph řekl, že k tomu dnes nemá co říct. Stále je tak možné, že titul dorazí nejen na PS5, ale také na PS4, stejně jako Spider-Man: Miles Morales nebo Horizon Forbidden West.

- Ubisoft nabízí hráčům možnost nechat si vygenerovat infografiku shrnující posledních pět let. Stačí se přihlásit ke svému účtu a systém vám vygeneruje přehlednou infografiku nebo video. Dozvíte se, kolik hodin jste za posledních 5 let u her od Ubisoftu strávili, jaké hry patří mezi vaše nejoblíbenější a mnoho dalšího.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 se nám připomíná v dalších gameplay záběrech

- Alanah Pearce se připojila ke studiu Sony Santa Monica. Bývalá novinářka IGN a úspěšná YouTuberka bude u tvůrců God of War pracovat jako scénáristka. Víme, že tým připravuje pokračování God of War z roku 2018. To by mělo vyjít ve druhé polovině příštího roku. Je tak dost pravděpodobné, že Pearce se podílí na jiném projektu.

- Na Steam přilétl Bee Simulator. Stalo se tak přesně rok poté, co vyšel pro počítače skrz Epic Games Store. Hra má české titulky a je dostupná také na Xboxu One, PS4 a Nintendu Switch.

- Sony včera vydala novou aktualizaci pro PlayStation 5. Update firmwaru verze 20.02-02.25.00 má přibližně 886 MB a dle oficiálního popisu má za úkol stabilizovat systém konzole. Zahraniční novináři ale hlásí také opravu nepříjemných chyb, které je trápily v posledních dnech. Někteří si stěžovali, že se jim nedobijí ovladač DualSense. Jiní zase museli dát konzoli do továrního nastavení, aby stáhli Call of Duty: Black Ops Cold War. Tyto chyby by měly být již opraveny.

- Studio inXile pod hlavičkou Microsoftu pracuje na novém projektu, který ještě nebyl oznámen. Dle inzerátu hledajícího serior gameplay designéra by opět mělo jít o akční RPG z pohledu první osoby. Možná ve hře budou prvky steampunku.

- Akční adventura Immortals Fenyx Rising se spojila s animovaným dětským seriálem Adventure Time (v češtině Čas na dobrodružství). V současné době ale máme k dispozici pouze trailer a není úplně jisté, zda se něco ze seriálu objeví přímo v novince od Ubisoftu. Ta vyjde 3. 12. na PC, PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Switch, a to s českými titulky.

- Test Drive Unlimited: Solar Crown je pro studio KT Racing dosud nejambicióznější projekt, který má využít potenciál nových konzolí. KT Racing se ale nezaměřují pouze na lepší grafiku. Chtějí vytvořit obrovský svět, v němž budete moci závodit. Kreativní ředitel potvrdil také využití haptické odezvy ovladače DualSense a 3D zvuk u PS5 verze. Test Drive Unlimited: Solar Crown má dorazit někdy během roku 2021.

- Střílečka Halo: The Master Chief Collection obdržela zásadní aktualizaci, která nejen opravuje chyby, ale dovoluje hrát všechny díly v příběhové kampani při 120 snímcích za sekundu (nebo 60fps) na nové generaci Xboxu - v rozlišení 4K na Xbox Series X a v rozlišení 1080p na Xbox Series S. Na obou Xboxech má kolekce Halo vypadat jako vylepšená verze z PC a stejné kvality si máte užívat i ve split-screenu pro dva hráče.

Přečtěte si také: Microsoft zastává názor, že zvýšení cen her je oprávněné

- Crusader Kings 3 je velmi populární. Od 1. 9. letošního roku se na Steamu prodal milion kusů, pochlubila se společnost Paradox Interactive ve finančních výsledcích za třetí čtvrtletí.

- Na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch vyšla Serious Sam Collection. Obsahuje hry Serious Sam HD: The First Encounter, Serious Sam HD: The Second Encounter a Serious Sam 3: BFE, včetně expanzí The Legend of the Beast a Jewel of the Nile. Kolekce se prodává za 799 Kč na PS Store, 859 Kč na Xbox Store a 30 euro na eStore.