Z důvodu globální pandemie covidu-19, která nutí vývojáře pracovat ze svých domovů, jsou synonymem letošního roku odklady her. To by ale neměl být případ pokračování plošinovky Psychonauts. Studio Double Fine věří, že k dalšímu odkladu nedojde.

Psychonauts 2 jsou hratelní, vývoj jde podle plánu a hráči si nemusejí dělat starosti s premiérou. To je ve zkratce příspěvek studia Double Fine na sociální síti Twitter. Hra je v přípravě pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Už dříve bylo potvrzeno zahrnutí hry do předplatného Xbox Game Pass, Double Fine totiž v roce 2019 koupila společnost Microsoft.

Přečtěte si také: Hellblade 2 bude realističtější a nabídne rafinovaný boj

Čekání na Psychonauts 2 je dlouhé. Pokračování oblíbené plošinovky z roku 2005 se zdatným akrobatem Razputinem bylo oznámeno koncem roku 2015. O necelé čtyři roky později firmu Double Fine koupila společnost Microsoft a hra byla odložena na rok 2020. V létě minulého roku byla odložena na rok 2021 s tím, že čas navíc umožní mimo jiné připravit optimalizaci pro Xbox Series X|S. O vylepšení pro PS5 nepadlo slovo.

Telekinetická odysea: Razputin Aquato je zdatný akrobat se schopností číst myšlenky, jehož největším životním snem je vstoupit do mezinárodní špionážní organizace, využívající nadpřirozené schopnosti, známé jako Psychonauts! Superšpioni, kteří umí číst myšlenky, však mají potíže. Jejich vůdce byl unesen a od té doby už není stejný jako dřív. A co je horší, v ústředí organizace se pohybuje „krtek“ – infiltrovaný nepřátelský agent. Raz musí napnout všechny své síly, aby „krtka“ zastavil dřív, než realizuje svůj tajný plán – pomoct vražednému zločinci Maligulovi, rovněž ovládajícímu čtení myšlenek, aby vstal z mrtvých!“ popisují tvůrci Psychonauts 2.