Do dystopické kyberpunkové metropole se hráči podívají už 29. 7. letošního roku. V tento den vyjde akční izometrické sci-fi RPG The Ascent na Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Hra bude dostupná také v předplatném Xbox Game Pass.

Titul The Ascent je popisován jako akční střílečka s RPG prvky, kterou můžete hrát sami nebo v kooperaci. Těšit se můžete na sci-fi kyberpunkový svět. Do něj nakoukneme prostřednictvím netradiční stavby, jež je plně soběstačná a táhne se vysoko do nebe. Obývají ji tvorové z celé galaxie. Jednoho dne se ale něco změní a my budeme muset bojovat o přežití. Úkolem hráče bude bránit futuristické obří město před hrozbou v podobě různých zločineckých gangů. K tomu využijete technologické gadgety a zbraně, stejně tak prostředí.

Celou kampaní bude možné projít v kooperaci až ve čtyřech hráčích a Neon Giant lákají také na klasické RPG mechaniky s možností vytvořit si vlastní postavu.

Studio Neon Giant tvoří dvanáctičlenný tým veteránů herního průmyslu. V minulosti členové firmy pracovali na AAA hrách jako Gears of War, Bulletstorm nebo Wolfenstein. U The Ascent cílí na 60 snímků za sekundu a plnou podporu 4K na Xboxu Series X.

Tor Frick, kreativní ředitel a spoluzakladatel Neon Giants, při této příležitosti poděkoval Microsoftu za podporu. Americké společnosti se nápad na The Ascent líbil od samotného začátku a vývoj podporovala. To je také důvod, proč titul vyjde na konzolích Xbox. O konzolích PlayStation se nemluví.

Cena je stanovena na 30 eur.