Pokud jste si po dnešním oznámení God of War: Ragnarök na 9. 11. říkali, že během měsíce nestihnete dohrát Forspoken, tak akční fantasy RPG od Square Enix bylo opět odloženo. Nevyjde 11. 10. letošního roku, ale až 24. 1. 2023 na PlayStation 5 a PC.

Tentokrát nepotřebují vývojáři více času na doladění jako když odložili hru o pět měsíců předtím. Důvodem je strategické rozhodnutí učiněno po diskuzích s klíčovými partnery.

Titul se nachází ve finální části leštění. Vypadá to tedy, že k odkladu možná došlo kvůli pokračování severského dobrodružství Krata, s nímž nechtěli ve Square Enix soupeřit, když Forspoken je nová značka.

Každopádně, tvůrci děkují za podporu a porozumění. Další informace se dozvíme koncem léta.

Forspoken sleduje cestu Frey Hollandové, mladé Newyorčanky přenesené do krásné, ale kruté země Athia. Při hledání cesty domů musí Freya využít své nově nabyté magické schopnosti, aby prošla rozlehlou krajinou, bojovala s obludnými tvory a porazila mocné matriarchy známé jako Tantas.

Hudbu ke hře Forspoken, která mísí současné elektronické rytmy s fantasy tónem, složili skladatelé Bear McCreary (God of War a televizní seriál Živí mrtví) a Garry Schyman (série Bioshock), kteří získali ocenění BAFTA.