O hře Black Myth: Wu Kong u nás moc hráčů neslyšelo. To se ale postupně mění. Vývojáři zveřejnili první gameplay trailer a hráči po celém světě jsou překvapeni kvalitou a zpracováním této akční adventury s RPG prvky a souboji ve stylu Dark Souls.

Hra je označována za první čínský AAA titul. V Číně se totiž zaměřují zejména na vývoj pro mobily, ovšem Black Myth: Wu Kong pohání Unreal Engine 4 a míří na PC a novou generaci konzolí. První detaily mluví o volné adaptaci čínského románu Putování na západ, u nás pod názvem Opičí král.

Black Myth: Wu Kong překvapuje grafickými efekty, působivou fyzickou, propracovanými animacemi, detailním světem i vynalézavým návrhem nepřátel. Hlavní postavou je Opičí král, jenž se dokáže proměnit v různé tvory.

Titul vzniká ve studiu Game Science, které v roce 2014 založili bývalí zaměstnanci Tencent Games. Za šest let vytvořili celou řadu her, ale teprve Black Myth: Wu Kong je jejich prvním pokusem o plnohodnotné singleplayerové dobrodružství.

Lan Weiyi, provozní ředitel Game Science, uvedl, že vývoj hry začal v roce 2017 poté, co si uvědomili, že čínští hráči ve velkém hrají hry na Steamu, prý více než ve Spojených státech amerických. „V té době hrálo Grand Theft Auto na Steamu více než milion čínských hráčů. Uvědomili jsme si, že čínský trh prémiových her prochází transformací,“ dodal Weiyi.

Podle South China Morning Postu má gameplay trailer za pouhý den 10 milionů zhlédnutí na čínském serveru Bilibili a téměř dva miliony na YouTube.

Přečtěte si také: Nechte se vtáhnout do historie videoher dokumentem High Score

Feng Ji, zakladatel Game Science, zase musel odpovídat na dohady. Množí se pochybnosti, že gameplay trailer byl uměle vylepšen a že kvalita neodpovídá samotné podobě hry. To Ji odmítl s tím, že nic neměnili a video má povzbudit jejich tým a najít další talentované vývojáře.

Ji si je vědom nedostatků, pokazuje například na nedostatečnou ostrost, nízkou obnovovací frekvenci v bojové scéně a na nulovou fyziku vody. Také se omlouvá, že se soundtrack nekoresponduje s akcí. Nyní se vrací k práci a o projektu nějaký čas neuslyšíme.

Gameplay trailer na Black Myth: Wu Kong najdete úplně nahoře.