V červnu loňského roku v rámci digitálního veletrhu E3 představila společnost Square Enix nový spin-off Final Fantasy s názvem Stranger of Paradise Final Fantasy Origin. Akční hra zasazená do světa prvního opusu se nám dnes ukazuje v závěrečném traileru.

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin je inspirováno tvorbou japonského studia FromSoftware a zejména titulem Nioh, což si zájemci mohli ověřit v demoverzi. To není nic neobvyklého, když za akčním RPG stojí studio Team Ninja. To láká na nervydrásající akci, početné a impozantní protivníky a rychlé bitvy, v nichž se objeví Jack, Ash, Jed, Sophia, Astos nebo dokonce Garland a Chaos.

Tihle hrdinovou budou muset porazit démona větru, Liche, Marilith a Krakena. Nejpřekvapivější částí téměř pětiminutového videa se může jevit svatba mezi Jackem a princeznou Sarah, ale fanoušci Final Fantasy hodně reagují na druhou část, kde zazní píseň My Way, kterou zpívá Frank Sinatra a která se původně jmenuje Comme d'Habitude, v roce 1967 ji nazpíval Claude François.

„Jack a jeho spojenci Ash a Jed hoří odhodláním porazit Chaos, a tak otevírají bránu do svatyně Chaosu. Pochybnosti však přesto zůstávají – jsou skutečnými bojovníky světla, jak předpovídalo proroctví?“ ptá se tisková zpráva a přináší klíčové prvky hry:

Propracovaný různorodý boj: Nech se okouzlit různorodými možnostmi pohybů založených na používaných zbraních, které ti umožní měnit komba, odemykat nové útoky prostřednictvím vylepšení a přidávat specializace, jež ti u Jacka i jeho společníků pomohou rozšiřovat nabídku dovedností. V klasickém režimu Final Fantasy je třeba pečlivě vyvažovat body zdraví, body magie a lektvary s omezeně použitelnou schopností „štítu duše“ a snižovat tak utržené poškození – to vše v reálném čase. Novinkou je, že při odpočinku v bodech uložení se vracejí i nepřátelé, což usnadňuje grindování a vyvažuje poměr rizika a odměny.

Rozšířené úpravy postavy: Každý kus vybavení nejenže mění základní statistiky, ale pomáhá přidat stylovou atmosféru temné fantasy. Vybav se více kusy v rámci jedné sady, kterými nejen dotvoříš kompaktní vzhled, ale také prohloubíš bonusy ke statistikám, které bude mít tvá parta k dispozici. Dovednostní stromy založené na povoláních pomáhají vytvořit partu, která se vzájemně podporuje schopnostmi a speciálními útoky, jež dokážou kompenzovat slabiny a posilovat silné stránky; svou partu si tak můžeš přizpůsobit svému hernímu stylu.

Ostří a kouzla na dosah ruky: Díky zkušenostem studia Team Ninja jsou bojové střety nadmíru napínavé, ovšem kouzla lze využívat nejen v boji, ale i mimo něj. Využívej sílu živlů k odstraňování překážek a otevírání nových cest, vrhni se na průzkum prostředí, ve kterém odhalíš nové předměty, a využívej schopností nepřátel. Obrať jejich vlastní útoky proti nim samotným, využij ovládnutí davu, útoč na slabá místa a posiluj své útoky řetězením kombinací.

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin vyjde 18. 3. 2022 na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.